Gå til sidens hovedinnhold

Se Rasch vinne på hjemmebane

- Jeg er jo proff, så da må jeg hevde meg, sier Gabriel Rasch. Se video fra rittet her!

HTML EMBED

«Rasch er borte».

«Fem i tet nå. Rasch er som sagt borte».

«Og der har Rasch kommet opp igjen. Holeværingen gir seg aldri!».

Det angrer neppe Gabriel Rasch på i dag. Som sitatene fra LIVE-dekningen her på procycling.no indikerer, måtte 35-åringen slippe oppover Riperbakken på den siste runden.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

De fleste trodde vinneren satt i kvintetten foran. Den besto av Stian Remme, Frederik Wilmann (begge Joker Merida), Bjørn Tore Hoem, Lorents Ola Aasvold (begge Plussbank Cervélo) og den danske Kyllingen, Michael Rasmussen (Christina Watches-Onfone).

Tok Kyllingen på oppløpet
Men på oppløpet i Hønefoss sentrum, var det nettopp Rasch som krummet nakken og passerte hele gjengen, inkludert Rasmussen, på oppløpet. Dermed tok Garmin-Cervélo-rytteren sin andre seier i Ringerike Grand Prix (som tidligere var et etapperitt).

- Det var moro. Det var på hjemmebane og dette er et av de største løpene i Norge, forteller Rasch til procycling.no.

Video: Følg denne lenken eller trykk på videovinduet i toppen av artikkelen!

Han medgir at det ble i tøffeste laget, selv for ham, ettersom et knallsterkt 16-mannsbrudd kom seg av gårde etter i begynnelsen av rittet. Joker Merida hadde for eksempel plassert Christer Rake, Adrian Gjølberg, Vegard Robinson Bugge og Vegard Stake Laengen i bruddet.

Det gjorde sitt til at snittfarten økte betraktelig bak i hovedfeltet.

- Det ble et veldig tøft løp allerede under smårundene rundt Steinsfjorden og Røyse. Det var mye dårlig vei og mye opp og ned. Ettersom det store bruddet gikk, var vi nødt til å kjøre hardt relativt tidlig. Da ble det også veldig tøft mot slutten, forteller ham.

Tøft opp Riperbakken
Tradisjonen tro ventet den knalltøffe Riperbakken på rytterne mot slutten. Fem ganger skulle man forsere bakken, og Rasch holdt altså bare stand i fire av dem.

Likevel tronet han på toppen av podiet, foran Rasmussen og knallsterke Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo) etter rittet.

- Jeg synes det er moro, når jeg først kjører løp, at det går bra. Jeg er jo proff, så da må jeg jo hevde meg, påpeker han.

Her finner du hovedsaken og LIVE-referatet fra årets Ringerike Grand Prix.

Her finner du hovedsaken og LIVE-referatet fra årets Grand Prix Norefjell.

Bildespesial: Rasmussens nederlag i store bilder!

Bildespesial: Ringerike Grand Prix Junior: Store bilder!

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket