RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se så stygg han er

Foto: AFP/Scanpix
Marco Materazzi kalles ikke «Udyret» uten grunn. Se video av italienerens stygge taklinger her.

VM-finalen gjorde Marco Materazzi verdensberømt. Inter-stopperen ble skallet ned av Zinedine Zidane, som fikk rødt kort og satt i garderoben da Frankrike tape for Italia på straffekonk.

Materazzi har senere innrømmet at han provoserte Zidane. Hva som ble sagt, er gjenstand for utallige spekulasjoner verden over, men ingen andre enn Zidane og Materazzi vet det med sikkerhet.

Og ingen av dem vil si noe foreløpig.

Grisevideo
De som kjente til Materazzi også før finalen, er neppe overrasket over at akkurat han klarte å provosere fram en sånn reaksjon fra Zidane. På Internett dukker det nå opp både spill hvor du kan styre Zidane og stange ned Materazzi og videoklipp av Materazzis mange grisetaklinger.

Se videoklipp av Materazzis grisetaklinger her (ekstern video).

32-åringen har kallenavnet «Udyret» på grunn av sin aggressive spillestil. Han tilbrakte de første årene av karrieren i de lavere divisjoner i Italia, og fikk ikke sjansen i en storklubb før Perugia hentet ham fra Trapani i 1995.

Blomstret sent
Perugia sendte ham på lån til Serie C-klubben Carpi, og først i 1998 slo Materazzi gjennom i Perugia. Everton kjøpte ham den sommeren, men oppholdet i England ble en frustrerende tid for den knallharde midtstopperen.

Materazzi fikk tre røde kort på 27 kamper, og selv om han spillemessig gjorde en god jobb, hadde de mange røde og gule kortene en negativ effekt på «Udyret».

Everton ville gjerne beholde ham, men klubbens dårlige økonomi og Materazzis frustrasjon førte til at han ble solgt tilbake til Perugia.

Sesongen 2000/01 scoret han 12 mål (7 på straffespark) for Perugia. I april 2001 debuterte han på det italienske landslaget, og den påfølgende sommeren ble han solgt til Inter for 10 millioner euro.

Målfarlig
Totalt har han faktisk scoret 44 mål i karrieren. Det skyldes ikke bare hans enorme luftstyrke eller treffsikkerhet fra straffemerket, men også at han er en meget god frisparkskytter.

Materazzi ble for øvrig stor helt blant Empoli-fansen denne våren, da hans scoret selvmål med et tilbakespill fra midtbanen. Målet sørget for at Empoli ble sikret plassen i Serie A.

Sin grisete spillestil til tross har faktisk Marco Materazzi pådratt seg færre røde kort enn Zinedine Zidane. Italieneren har fått sju røde kort (mangler statistikk før 1998), mens Zidane i løpet av karrieren har pådratt seg 14.

Kilder: Wikipedia, Reuters, BBC, Soccer Association.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere