Se Solskjærs melding til Drillo

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær har løsningen på landslagets problem

05.10.12 10:31

MOLDE - STUTTGART 2-0 :

MOLDE (Nettavisen): Etter en fantastisk kollektiv innsats slo Molde det tyske storlaget Stuttgart 2-0 hjemme på Aker Stadion. Blant de bedre spillerne var Moldes superveteran Daniel Berg Hestad.

Som den defensive midtbanespilleren i en trio som i tillegg består av Magnus Wolff Eikrem og Etzaz Hussain, var det den rutinerte klubblegenden som fikk mest skryt etter kampen.

- Han er både god nok og ung nok for landslaget. Daniel er god på dødball, og i tillegg han er rolig med ball. Jeg ville lansert han som defensiv midtbane på landslaget, sier manager Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

- Han er bedre i flomlys
Sammen med Magne Hoset, som ikke spilte torsdagens kamp, er han den eneste som er igjen av Molde-laget som møtte blant andre Real Madrid i gruppespillet i Champions League i 1999.

Solskjær mener det skjer noe spesielt med mannen som står uten en eneste offisiell landskamp når det spilles kamper på sene høstkvelder.

- Han er en god spiller. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle bruke ham i dag, men han sa at han ble bedre når det ble flomlys og vått i gresset.

Ole Gunnar Solskjær, som selv har spilt sammen med Daniel Berg Hestad, mener midtbanespilleren er enda bedre nå enn da de selv spilte sammen i Molde på 90-tallet.

- Daniel er mye bedre nå enn da jeg spilte med ham. Han har lært mye, og han er i veldig god form. Han var jo ikke noe fartsmonster den gangen heller, forklarer Solskjær til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

LES KAMPREFERATET HER.

- Jeg er altfor gammel for Drillo
Ifølge Daniel Berg Hestad selv, var oppgjøret mot Stuttgart en kamp som passet ham fint. 37-åringen, som ennå ikke har bestemt seg for om han skal fortsette med fotball neste sesong, mener slike kamper kan avgjøre om han blir med videre eller ikke.

- Dette var min type kamp. Jeg liker å være underdog og ligge litt bakpå. Jeg sa til Solskjær at jeg ville spille denne kampen her, og jeg fikk viljen min. Det er en liten gnist i meg som tenner på slike kamper som dette, selv etter så mange år. Slike kamper hjelper på motivasjonen.

Norges landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var på plass på Aker Stadion torsdag. Men det var neppe Drillo som fikk spillerne til å gi alt, ifølge Berg Hestad. Landslaget vil han heller ikke høre snakk om.

- Før kampen sa Solskjær at Drillo er her for første gang og ser på oss, så da får vi vise ham hva vi kan. Men det var ikke det som motiverte meg.

- Jeg vil ikke snakke om landslaget, jeg er altfor gammel, avslutter Daniel Berg Hestad til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN

- Du må la de andre få ballen
Ole Gunnar Solskjær trekker i tillegg til Berg Hestad frem den tidligere Manchester United-spilleren Etzaz Hussain etter oppgjøret mot Stuttgart. 19-åringen kom til romsdalsklubben fra Fredrikstad i sommerens overgangsvindu, og har allerede blitt en viktig spiller for de regjerende seriemesterne.

- Etzaz er en ung, god og entusiastisk fotballspiller. Han har lyst til å vise seg frem på store arenaer. Noe av det han gjør er jo fantastisk. Noen ganger tenker jeg at «nå Etzaz, nå må du la de andre få ballen, også».

Manchester United-legenden er likevel klar på at spillerne hans har mer å gå på.

- Med en del spillere så er det sånn at når selvtilliten vokser, så skal de vise seg frem for mye, når de heller kunne spilt enkelt. Vi gjør en del feilvalg i førsteomgang. Men jeg vil heller at vi spiller for mye enn for lite, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Mest lest hos Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.