Gå til sidens hovedinnhold

Se stjernene gå amok

Mesterliga-oppgjøret mellom Valencia og Inter endte i et vilt masseslagsmål. Se de rystende bildene!

VALENCIA – INTER 0-0 (VALENCIA VIDERE MED 2-2 SAMMENLAGT):

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket de voldsomme scenene. De første rapportene tydet på at flere Inter-spillere, deriblant Nicolas Burdisso, Julio Cruz og Ivan Cordoba gikk amok etter å ha blitt slått ut på bortemålsregelen.

- Brakk nesa
Inter-trener Roberto Mancini hevder imidlertid at det var Valencia-spillere som startet bråket. Ifølge nyhetsbyrået Reuters gikk spillerne i tottene på hverandre etter at Inters Nicolas Burdisso ble sparket ned av Carlos Marchena.

Innbytter David Navarro slo deretter til Burdisso, noe bildet øverst i saken åpenbart beviser.

- En Valencia-spiller gikk amok, løp ut på banen og slo Burdisso. Han brakk nesa til Burdisso. Spillerne må lære seg å oppføre seg på banen, sa Mancini til Reuters.

Uansett hva som var foranledningen til Burdisso-slåsskampen, løp Julio Cruz og Ivan Cordoba senere etter David Navarro for å sparke ham ned.

Slåsskampene fortsatte helt inn i spillertunnelene, og en rekke spillere på hvert lag var innblandet i tumultene.

- Det var unødvendig, stygt og trist, sa David Villa, som scoret for Valencia i den første kampen.

- Når følelsene blir sterke, er det enkelte mennesker som ikke vet hvordan de skal kontrollere seg selv, sa stjernespissen.

Ber om tilgivelse
En av de som faktisk forsøkte å roe med bråkmakerne, var Marco Materazzi - midtstopperen med kanskje det dårligste ryktet i fotball-Europa.

Etter å ha roet seg ned, ba Valencias innbytter David Navarro - mannen som brakk nesa på Burdisso - etterpå om unnskyldning for oppførselen sin.

- Jeg så at de gikk til angrep på en medspiller, og mistet kontroll. Det var uakseptabelt av meg, og jeg vil aldri gjøre det igjen. Jeg er veldig lei meg og veldig skamfull, sa han til radiostasjonen Cadena Ser.

Han vil nå ta kontakt med Inter og Nicolas Burdisso og be om tilgivelse, skriver Marca.

Politiet skilte lagene
Politiet måtte skille kamphanene - eller lagene, om du vil - før de gikk i garderoben, slik at ikke bråket skulle fortsette i spillertunnelen. Først fikk Inter-spillerne gå i garderoben, og deretter slapp hjemmelagets spillere inn.

Det stoppet likevel ikke der. El Pais skriver at Francesco Toldo likevel tok seg inn i garderoben, og ble backet opp av Luis Figo og Esteban Cambiasso. Før temperaturen steg i taket igjen, skal imidlertid vaktmannskaper ha gått i mellom og skilt partene nok en gang.

Rundt midnatt forlott Inters spillerbuss Mestalla og kjørte mot flyplassen.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vil nå - selvfølgelig - granske skandalekampen grundig.

Uefa-delegatene til stede på Mestalla har bedt om hjelp fra politiet og vil også innhente bevismateriale fra overvåkingskameraene på stadion, slik at Uefa får et best mulig grunnlag før eventuelle straffesanksjoner vedtas.

Maktet ikke å score
For andre år på rad ble Inter slått ut av Mesterligaen av et spansk lag. I fjor var det Villarreal som ble for sterke, og tirsdag måtte det italienske storlaget score minst ett mål for å gå videre til kvartfinalen.

Men verken Zlatan Ibrahimovic eller noen av de andre stjernespillerne klarte å sette ballen i nettet. Med 0-0 på Mestalla gikk Valencia videre på bortemålsregelen.

PS! Opptakten til den famøse avslutningen ble satt allerede før avspark. Da holdt Valencia-fansen opp en mosaikk med påskriften «Vendetta» (italiensk for hevn).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien