*Nettavisen* Sport.

Se Tom Hildes private video

Foto: YouTube

Landslaget lader opp til sesongen med treningsleir i syden.

02.11.12 10:50

Det norske hopplandslaget har vært på den spanske øya Fuertaventura for å slikke sol under siste innspurt av sesongoppkjøringen.

Tom Hilde har laget en reportasje derfra, som han har publisert på YouTube. Den gir et fint innblikk i hva som foregår på landslagssamlinger.

HTML EMBED

Snø og kuldegrader møtte landslagsutøverne da de ankom Gardermoen tidligere i uken.

Kuldegradene som kom i slutten av oktober, har gjort at man har fått produsert snø i stort sett alle hoppanlegg i Sør-Norge. Dessuten kom det også mye naturlig snø i begynnelsen av uken.

- Drømmesituasjon
- Ingen tvil om at det er en drømmesituasjon rundt om i bakkene akkurat nå. Det har vært godt med snøproduksjon i Trondheim, Lillehammer og på Rena, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Tilbakemeldingene fra hopperne etter at de kom hjem fra Kanariøyene tirsdag er også positive. De har fått trent godt og samlet overskudd, men første samling på snø er ikke avklart ennå. Hopperne vil gjenta fjorårets glidprosjektet på Juvass. For å få tilbake følelsen med snø under skiene benyttet de seg av hoppski i en slalåmbakke. Hvor årets glidcamp blir lagt, er ennå ikke bestemt.

- Fram til NM på Rena blir det individuelt trening for hopperne. Dessuten vil vi gjenta glidcampen vi hadde i fjor. Det er mange alpinanlegg som har fått snø slik at slipper å dra så langt, sier Bråthen.

Godt rustet
Sportssjefen mener hopperne står bedre rustet foran kommende sesong enn noen gang tidligere. Hopperne har kommet godt i gang med å takle utfordringen med nye hoppdresser.

- Vi har hatt en full sesong med det samme støtteapparatet. Anders Fannemel og Andreas Stjernen har tatt store steg framover mot verdenseliten. Dessuten har Anders Jacobsen og forrige sesongs verdenscupvinner Anders Bardal hatt mye bedre sommersesonger enn tidligere år. Tom Hilde har også vært bra, sier hoppsjefen.

- Vi har mange ess og en del jokere på hånden.

Nye dresser
De nye utstyrsreglene fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) med blant annet trangere hoppdresser har gjort at hopperne har fått nye utfordringer å hanskes med også denne sesongen. Sommersesongen på plast er brukt til å optimalisere det nye utstyret.

- Jeg tror vi har kommet langt med å takle de problemene det var til å begynne med de nye dressene. Vi la ikke så stor vekt på det resultatmessig, men valgte å bruke sommersesongen til å venne oss til de nye reglene inn mot vintersesongen, sier Bråthen.

FIS vil også innføre endringer på vindreglene og mer åpne vindkorridorer. Sist sesong ble en del renn preget av at juryen hadde for lite spillerom hva vinden angikk. Av hensyn til rettferdigheten i konkurransen fikk man mange langdryge renn, og publikum skjønte ofte ikke helt hvorfor man ikke sendte utfor hoppere når det var helt vindstille i bakken.

Altfor mange avlysninger håper FIS-direktør Walter Hofer og co. å unngå framover.

Hopperne samles på Rena om to uker hvor NM går av stabelen 17. og 18. november. Helgen etter er det verdenscupåpning i Lillehammer. Sesongens store mål er hoppuken og VM i Val di Fiemme i slutten av februar. (©NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.