RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se video av overfallet

Vålerengas Steffen Thoresen slo mot hodet og nakken til Lørenskog assisterende kaptein Eerikki Koivu.
Vålerengas Steffen Thoresen slo mot hodet og nakken til Lørenskog assisterende kaptein Eerikki Koivu. (Facebook/Lørenskogs fanside)
Sist oppdatert:
- Han bør i hvert fall få ti kampers karantene, sier norsk hockeyekspert.

Fire sekunder før andre periode av onsdagens sluttspillkamp mellom Lørenskog og Vålerenga var over, gikk Steffen Thoresen til angrep på Lørenskog-backen Eerikki Koivu. Bakfra.

Koivu - som er født i Finland, men har norsk statsborgerskap - blir tilsynelatende slått tre ganger i bakhodet før han faller ned på isen.

Thoresen skal angivelig ha fortsatt å slå Koivu mens han lå nede.

Klikk her for å se videoen som nå er lagt ut på Facebook.

- Har forsøkt å provosere
Dommer Ole Stian Hansen karakteriserte overfallet som noe av det verste han har sett.

Anders Blegeberg, som er ishockeyansvarlig på WANG Toppidrett og kommentator for Eurosport, mener at forbundet må slå knallhardt ned på Thoresen.

- Sånt er uakseptabelt. Jeg har fulgt denne kampserien ganske tett. Det har vært begge lags intensjon å provosere de andre laget. Så lenge norske dommere aksepterer køllebruk, blir det fort stygge episoder, sier Blegeberg.

- Hvor lang utestengelse bør Thoresen få?

- Det blir dessverre en del kamper. Det blir spennende å se hvor mange. Det bør i hvert fall være ti kamper. Dette er ikke bra.

Minner om Bertuzzi
Blegeberg mener at overfallet minner om Todd Bertuzzis angrep på Steve Moore i NHL for flere år siden. Det endte med at Moore havnet i rullestol, mens Bertuzzi fikk utestengelse i flere måneder.

Thoresens overfall fikk heldigvis ikke alvorlige følger. Koivu skal være forslått, men ikke alvorlig skadet.

I formildende retning påpeker Blegeberg at Koivu selv spiller på kanten og noen ganger over. Akkurat som Moore gjorde, for øvrig.

- Det er ingen tvil om at Koivu spiller grisete selv. Han kommer ofte for seint inn og henger ikke med i svingene

- Slike episoder må være skadelig for en idrett som sliter med å få oppmerksomhet?

- Det er helt uakseptabelt. Det er krise for rekrutteringen i norsk ishockey. Jeg skjønner godt at folk blir skeptiske. Der må forbundet være mye hardere. Fair play må komme tydeligere fram. Vi som elsker NHL ser jo hvordan de har ryddet opp.

Straffeutmåling torsdag
- Klubbene har 24 timer på å sende inn videobevis og kommentarer. Så sendes dette videre til Disiplinærutvalget. Lørenskog har sendt til tilsvar, mens vi fortsatt venter på svar fra Vålerenga, sier sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund til Nettavisen.

Thoresen fikk matchstraff. Det innebærer også at han automatisk er utestengt i én kamp og fram til en eventuell dom foreligger. Dom kommer trolig torsdag, etter det Nettavisen erfarer.

Disiplinærutvalget kan gi inntil seks kampers karantene, opplyser forbundets sportssjef. Det kan også sende saken videre til Domsutvalget dersom det mener at saken er så alvorlig.

Salsten vil ikke uttale seg om straffeutmålingen.

- Men jeg registrerer at Ole Stian gjorde rett som ga matchstraff, selvfølgelig, sier Salsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere