Gå til sidens hovedinnhold

Se video av skandalemålet

Bookmakere frykter at Lillehammers tap for Comet var planlagt. TV 2 Nettavisen har bildene som styrker mistanken om juks.

En rekke bookmakere stoppet tirsdag alt spill på kampen mellom Lillehammer og Comet, på grunn av uvanlig mange og uvanlig høye spill mot forhåndsfavoritten Lillehammer.

VGs medarbeider på kampen, Tom Minge Nilsen, stusset over enkelte av episodene han så. Ikke minst da Comet tok ledelsen 1-0 mens Lillehammer hadde én spiller mer på isen. Den tsjekkiske backen Tomas Jakes førte pucken mot eget mål og mistet den rett foran keeper.

- En gedigen gavepakke. Det ble nesten komisk å se på, sier Nilsen til VG Nett.

I bildeserien nederst i artikkelen kan du se hvor enkelt Jakes mister pucken. Her kan du se de kontroversielle episodene på web-TV.

Ett minutt før slutt, da Lillehammer presset på for å utligne til 2-2, pådro Petr Martinek seg en umotivert to minutters utvisning som ødela Lillehammers mulighet til å utligne.

Det har vært hektisk møtevirksomhet i Lillehammer Ishockeyklubb onsdag. Sju spillere – alle tsjekkere – var sammen med den tsjekkiske treneren Jiri Justra onsdag formiddag i møte med klubbens ledelse. Ingen andre spillere deltok på møtet.

HTML EMBED
Tror du kampen var fikset?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Lillehammer Ishockeyklubb har kontaktet både politiet og Norges Ishockeyforbund.

- Hvis dette medfører riktighet, håper jeg vi kommer til bunns i det og får tatt nødvendige skritt overfor de som eventuelt har forbrutt seg, sier generalsekretær Terje Jørgensen i Norges Ishockeyforbund til TV 2 Nettavisen.

Lillehammer og Norges Ishockeyforbund ser svært alvorlig på saken .

Politiet på Lillehammer kommer ikke til å foreta seg noe, med mindre LIK eller noen bookmakere ber politiet om å gjøre det. Ifølge daglig leder Bent Svele er det lite sannsynlig at Ladbrokes vil gå videre med saken.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken