Gå til sidens hovedinnhold

Sebastian Foss Solevåg mistet brilleglasset i Schladming - endte på fjerdeplass

29-åringen var i kjempeposisjon i finaleomgangen, men sviktet da det gjaldt som mest.

Foss Solevåg tok karrierens første verdenscupseier da han gikk til topps i Flachau forrige uke, og tirsdag fortsatte han storformen i den første omgangen i Østerrike.

Med startnummer fire i den første omgangen i Schladming, kjørte han til inn til nest beste tid, kun 39 hundredeler bak hjemmehåpet Manuel Feller.

Les også: Sebastian Foss Solevåg sikret karrierens første verdenscupseier

I finaleomgangen tapte han imidlertid tid til konkurrentene hele omgangen gjennom. Etter å ha lagt igjen fire tideler ved første mellompassering, var han bak ledende Marco Schwarz allerede ved neste passering.

Mistet brilleglasset

Underveis i omgangen mistet Foss Solevåg i tillegg glasset i skibrillene i snødrevet i Schladming, og da var han i realiteten sjanseløs.

- Se der, der ryker faktisk glasset i brillene, sa TV 2-ekspert Christopher Frankum da reprisene viste situasjonen.

- Nedover i snøføyken her er det jo mirakuløst at han klarer å holde seg inne, fulgte kollega Peder Mørtvedt opp med.

Selv skjønte Foss Solevåg lite da uhellet var ute.

- Det kom som et sjokk. Jeg måtte bare godta det og gjøre det beste ut av det. Jeg fikk en port rett på, men det var min egen feil. Under slike forhold er det lett å få det i trynet, sa han til TV 2.

Solevåg var forrige sesong den eneste av utøverne som aldri kjørte ut. Han har kommet til mål i hvert eneste slalåmrenn siden verdenscupfinalen i Andorra i 2019.

- Man kan jo ikke stoppe opp. Nå har jeg opplevd dette også. Jeg hadde følelsen at jeg hadde tapt litt. Det var i begynnelsen av henget, og man blir jo satt litt ut. Det ville vært verre om jeg hadde kjørt ut. Nå fikk jeg i hvert fall poeng og er med i slalåmcupen, sa han.

Kristoffersen nummer 11

Til slutt kjørte Foss Solevåg inn til en fjerdeplass, 1.06 bak Schwarz, som til slutt vant da Feller kjørte ut.

Henrik Kristoffersen var også ventet å kjempe i toppen, men Spjælingen-utøveren gjorde en stor feil etter tredje mellompassering i den første omgangen, og var hele 2.60 bak Feller på en 24.-plass før finaleomgangen.

26-åringen kjørte seg stort opp i finaleomgangen, men måtte til slutt nøye seg med en 11.-plass.

Timon Haugan ble nummer 13.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant