Aamodt Kilde hadde marginene på sin side da han kjørte inn til seier. I mål var nordmannen tre hundredeler foran sveitseren Marco Odermatt.

Dermed sikret han seg sin første verdenscupseier etter korsbåndskaden han pådro seg i januar - og syvende totalt.

- Den er høyt på lista. Altså jeg har noen seire, men ikke alt for mange av dem. Denne kjentes ekstremt godt, bare fordi det har vært en konstant «battle» med både oppturer og nedturer, sier Aamodt Kilde til Viaplay.

Les også: Helland Larsen sjokkerte langrennseliten, men drømmen kunne blitt kunst før den startet: - Det var sykt

- Mye følelser innblandet

Etter rennet er det en fornøyd - men samtidig preget - Aamodt Kilde som snakket med den norske pressen over Teams.

- Det er først og fremst en litt susete dag med tanke på at Jansrud gikk i nettet. Vi er et såpass lite team at når en av oss ryker, så er det mye følelser innblandet. Jeg håper han har det greit - han var jo på beina igjen. Det er i hvert fall positivt, forteller han.

- Det er en dag som det i utgangspunktet er mye følelser i. Det har vært en lang venteperiode, det har vært noen renn nå i det siste som har vært litt opp og ned og gårsdagen var tung. Men jeg klarer å reise kjerringa igjen i dag og drar hjem en seier. Det er helt ubeskrivelig, sier Aamodt Kilde.

Les også: Skistad skuffet på Lillehammer. Ville ikke snakke med pressen

På spørsmål om hvordan Jansrud-skaden kan påvirke det norske laget i forkant av OL i Tokyo senere i vinter, svarer han:

- Problemet er at vi er et lite team og man merker det veldig godt når en mann blir borte. Så det blir viktig nå å holde motet oppe og bruke de folka man har rundt seg til å fortsatt putte på smilene. Men jeg håper Kjetil er positiv i den forstand at hodet hans er i orden og ser fram mot å komme seg så kjapt som mulig tilbake.

- Kjetil er en av mine beste venner og jeg elsker å være på tur med ham. Det er kjipt at han mest sannsynlig ikke blir med videre denne sesongen - håper ikke dette blir en exit for hans del og at han kjemper seg tilbake. For han er en bidragsyter og en utrolig fin kar, og har vært en support for meg uten like.

- Sånne bilder man ikke vil se

Fra startnummer 13 kjørte nemlig Jansrud ut på jakt etter ledertiden til Aamodt Kilde. På vei ned mistet imidlertid veteranen kontrollen og seilet rett inn i nettingen.

- Dette er sånne bilder som man absolutt ikke vil se, sa TV3-kommentator Andreas Toft.

Se fallet her:

Jansrud måtte få behandling av det medisinske apparatet, men kom seg etter hvert opp på beina og kjørte ned bakken av egen maskin.

- Fantastisk å se Kjetil Jansrud tråkke på seg skiene igjen. Får virkelig håpe dette gikk bra, skriver NENT-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

Han tok seg imidlertid til venstre kne og det er fortsatt usikkert hvor alvorlig skaden er.

Like etterpå viste imidlertid TV-bildene en smilende Jansrud nede ved målområdet sammen med Aamodt Kilde.

Til Viaplay sier Jansrud følgende om skaden:

– Det er vanskelig å si, men sannsynligvis har det skjedd litt i venstre kne, og kanskje i et kragebein.