*Nettavisen* Sport.

Seier for troll i V75!

Foto: hesteguiden.com

Hele 38 millioner kroner venter en alenevinner på Forus på lørdag, og vi tror på tet fra start til mål for vår banker. Sjekk våre V75-tips her.

30.09.11 12:13

Sportspills meny fredag:
V5 Jarlsberg: Ovedølen tilbake som en vinner
V65 Biri: Andy fikser cashen
Oddstips: Eintracht Frankfurt vinner igjen

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en relativt krevende meny spillerne har å bryne seg på i Stavanger denne lørdagen, og vi forventer at de som prikker syv rette for rikelig betalt ved denne anledningen. Sportslig sett har vi en pangdag i vente, og høydepunktet er trenerlegenden Kjell Håkonsens Æresløp for varmblodseliten i et heftig sprintløp i den sjette avdelingen.

Vi synes at 6 Troll Viktor har en helt skreddersydd oppgave foran seg i den andre avdelingen, og vi tror at 6-åringen skal ha solide sjanser til å kunne lede dette løpet rundt om. Tom A. Lekvam leder volten rett vei bak 1 Eng Frøkna, og da er ny kusk Lars A. Kolle (kraftig kuskeforsterket da) bak Troll Viktor 20 meter foran de øvrige konkurrentene på strek på kjør fra sitt springspor. Sånn er det bare, og fra tet tror vi vår banker for dagen da blir alt annet enn lett å beseire.

Vi tror således at andrevalget i spillet gjentar bedriften ved den overlegne triumfen på fine 28.2 over aktuell distanse (ned mot 27.0 siste tusen) i den tredje siste starten, og med glitrende treningsrapporter i ryggen forut for lørdagens dyst lar vi det stå til. Var svak i den siste starten (fra køen), men vi tror ganske bestemt at dette er snakk om en hest som trives absolutt best i front.

En dårlig start tror vi at store 4 Doktor Jaros får fra et trangt spor (og da blir det tungt å hente mange meter til slutt), og hestene fra 20 meter tillegg må trolig prestere en lav 27-tid for å kunne fange Eilefsen-traveren denne gangen (og slike tider har ingen av dem foreløpig vært i nærheten av å kunne prestere).

Vår rangering V75-2: A: 6 B: 13-4-15-7-8-9-14-10 C: 2-3-11-12 D: 1-5

V75-1, 1600 autostart
Et fantastisk fint sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og når en formtoppet 12 Highfive Kemp blir vårt sistevalg på ranken forteller det alt om hvor tøft dette løpet er. Vi velger å tro at 3 Winmecredit hadde en dårlig dag på jobben ved fjerdeplassen på 16.4 full vei i den siste starten (unnskyldt i den foregående starten), og tilbake i slag skal den flotte 4-åringen til Frode Hamre tilmåles solide vinnersjanser. Sprintet flotte 12.3 til seier sist han gjestet dagens arena, og forutsetningene på lørdag er tilsvarende av hva de var den gangen.

Tilbake etter lang pause kommer 2 Danley, men hestene til Bo Westergaard er som regel vel forberedt når de først sendes til start. Imponerte ved andreplassen på flotte 12.0 bak gode Hitchcock i den fjerde siste starten (avsluttet noe helt enormt den gangen), og på lørdag står 6-åringen helt perfekt til (bør ligge an til en optimal reise underveis fra dette sporet)

Tapt sportrekningen har 11 Acolyte Hanover gjort, og vi synes ikke at 4-åringen skal være snakk om en favoritt fra disse forutsetningene. Det kan løse seg med fine rygger fra start, men Hamre-traveren må ha litt klaff på løpet for gjestekusk Geir Mikkelsen, for at den tiende triumfen for året skal kunne bli bokført denne gangen. Dundrer til tet gjør 5 Fleetfoot Hanover i en feilfri utgave, og da ser vi i så fall ikke helt bort i fra at 4-årshoppa leder rundt om. Trolig kapabel til å kunne gå en lav 12-tid denne, og da har hun ikke mange foran seg i mål (kanskje ingen).

Vår rangering: A: 3 B: 2-11-5 C: 6-8-10-9-4-1-7-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V75-3, 2040 meter autostart
Et nytt flott varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vinnerkandidatene er veldig mange. Vi må dog gå tynt i noen løp (og da velger vi oss dette løpet), men vi har veldig god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte. Normalt nekter ingen 1 Safir teten, og fra den posisjonen selger 5-åringen seg dyrt.

Holdt unna for gode Mieux Di Quattro fra spiss ved triumfen på 15.9 i desember i fjor, og med løp i kroppen etter veldig lang pause forventer vi at S.J.`s Photo-sønnen er seiersaktuell denne gangen. Tredje på fine 15.8 fra utvendig posisjon underveis i debuten for sin nye trener Per Gottling i den siste starten, og andrevalget i spillet er snakk om hesten å fange fra tet (og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag).

En veldig bra hest er 8 Outsider snakk om (som regel alltid mye bedre enn grunnlaget sitt skulle tilsi disse danskene), og 13-prosenteren (sjettevalg!) i spillet får da en plass på våre to største spilleforslag. Svært gode Elliot Hall var en vinner i et knalltøft langløp i den nest siste starten (fikk ikke premie på 16.3 over 2970 meter, men en hest som In Cap N` Gown med 2.3 millioner på kontoen var bak 5-åringen i mål i det løpet), og i den siste starten ble det en enkel seier på fine 15.2 full vei.

Vår rangering: A: 1 B: 8-9-11-5-2-3-7 C: 12-10-6

Annonse: Rolf Lerum byr på et sjokk som V75-banker på Forus lørdag på en hest som blir svært lite spilt

V75-4, 1600 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt med sine voldsomme 86 % i et sprintløp for varmblodshester i den fjerde avdelingen i form av 1 Owners Pride, men teten forsvarer neppe 5-åringen (veldig vanskelig å nå teten fra dette sporet på en sprint på dagens arena). Da må det i så fall løse seg underveis for at årets femte triumf skal kunne bokføres, og vi synes at det er snakk om en favoritt i fare. Sprudlet heller ikke ved andreplassen på 15.6 full vei i den siste starten, og vi synes at garderinger er på sin på sin plass denne gangen.

Undertegnede har mottatt rapporter som går på at 3 Novak Bi skal prøves skoløs rundt om for første gang i karrieren, og da er 4-åringen superspennende på kryssene med sine snaue 14 %! Vi tror ingen nekter Pine Chip-sønnen teten (åpnet 09.5 i den fjerde siste starten), og da ser vi i så fall ikke bort i fra at Mikkelsen-traveren leder rundt. Formen er upåklagelig, og etter at det har blitt sølv (gikk flotte 14.6 over aktuell distanse i den nest siste starten) i de to siste startene, kan det være dags for seier denne gangen.

Et rolig løp i køen ble det for 4 Negotiable etter litt pause i den siste starten, og trener Bo Westergaard kjørte kun for tredje ved den anledningen uten å plage 5-årshoppa nevneverdig (ble alt for langt frem til tethestene), og løp i kroppen har normalt gjort godt. 7-prosenteren i spillet går ikke av veien for en kjapp sprint (vant på 14.9 over aktuell distanse i den femte siste starten), og da krysser vi på vårt store system.

Vår rangering: A: 3 B: 1-4 C: 2-7-9-10-12-5-6-8-11

V75-5, 2040 meter voltestart
Vi synes at dette varmblodsløpet i den femte avdelingen ser litt åpent ut, og vi tyr da følgelig til bred gardering. Det er dog ingen tvil om at 10 Above Gold er snakk om den beste hesten, men 4-åringen har dunkel form. Sett fin ut på 19.0 full vei i trening forut før lørdagens dyst etter litt pause, og på sitt beste legger Wiig-traveren dette feltet på rygg.

Veldig sjanseartet til i sitt innnerspor i andre rekke på 20 meter tillegg står 11 High Cartier, og selv om formen er fin er vi langt i fra sikre på at 4-åringen runder til seier til slutt fra en plass langt ned i køen underveis. Satt litt fast i en kvalifisering til Derby i den siste starten, men vi tror ikke at det var all verdens av krefter igjen i målgangen (hang i sjekken da).

Interessant til på strek står 1 Pantini, og med feilfri avgang ser vi ikke helt bort i fra at 3-åringen kan lede rundt om. Variabel sak dette, men på sitt best er ikke Rite On Line-sønnen så verst. Det er intet å utsette på kapasiteten til 5 El Gigant, men 4-åringen sliter med å gå feilfritt på dagens arena (muligens kan ny kusk Åsbjørn Tengsareid få en orden på dette). Absolutt toppform holder 12 Axis Di Vegas (galopperte vekk en klar seier i tøffere lag enn dette i den siste starten), og da har vi nevnt de fem hestene vi har mest tro på.

Vår rangering: A: 10 B: 11-1-5-12 C: 6-3-13-8-2-14-15-4 D: 7-9

V75-6, 1600 meter autostart
Rosinen i pølsen venter oss i dette heftige sprintløpet for varmblodseliten i Kjell Håkonsens Æresløp i den sjette avdelingen, og vi har veldig god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte. Det blir garantert tøft tempo på denne forestillingen, og det vil i så fall speedkula 11 Navy Seal U.S. profitere på til slutt. Voldsomt fin statistikk å vise til på dagens arena (tre triumfer og et sølv på fire forsøk i karrieren), og som best har 7-åringen da gått 11.4 (og hesten holder toppform for dagen). Således latterlig lite spilt med sine 13 %, og da setter vi et DD-spill til god odds!

Tøft tempo vil også 5 Gentle Tilly trekke klar fordel av, og formen der i gården er uforandret fin. Avsluttet veldig fint til hhv sølv og fjerde fra køen i de to siste startene, og kusk Lars A. Kolle gjør ikke mange feil i sulkysetet om dagen.

Vi hadde rundt 15.0 siste to hundre på 3 Southern Rocketop ved triumfen på 12.3 i debuten på norsk jord, og når en hest som Lily West hentet seks lengder på 5-åringen fra midt i den siste svingen og inn, synes vi det er tøft å gjøre Midtfjeld-traveren til storfavoritt med sine 70 % denne gangen. Klart skjerpet motstand ved denne anledningen, og selv om hesten trolig er forbedret med løp i kroppen er vi litt skeptiske.

Det varsles fra "alle hold" om 9 Having Said That i dette løpet, men med ryggen på trege 2 Balder Exclusive fra start, tror vi at 8-åringen sitter sist ut av den første svingen (undertegnede kan aldri tenke seg at kusken setter seg til i førstespor, og satser på at det da skal løse seg fra tredje innvendig). Da kan det bli fryktelig langt frem til slutt, og uansett holder ikke S.J.`s Photo-sønnen samme klassen som f.eks. Gentle Tilly (var klart slått av denne i den fjerde siste starten).

Iskaldt til står formsterke 12 Mysterious, og da må det klaffe veldig på veien for at det skal kunne bli seier denne gangen. Det blir vanskelig for 1 Sweet Case å holde 3 Southern Rocketop fra livet ned startsiden, og når 6-årshoppa aldri har slått tilsvarende konkurrenter som dagens før, tror vi ikke at hun gjør det denne gangen heller. Formløs virker 4 Playful til å være, og vi føler oss da rimelig komfortable med våre tre utvalgte i dette løpet.

Vår rangering: A: 11 B: 5-3-9-1-12-4 C: 6-7-8-10-2

V75-7, 2040 meter voltestart
Et fryktelig åpent kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser venter oss i avslutningen på denne rebusen, og vi tyr da selvsagt til veldig bred gardering. Etter en mindre pause synes vi at 13 Pimax har sett helt lekker ut i begge de to siste seiersløpene, og i den siste starten var 10-åringen lett joggende til slutt ved triumfen på flotte 24.2 over en sprint. Ikke helt stø på beina når han må angripe fra de bakre regioner, men i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Det varsles om bankerspill på 1 Willyne fra flere kanter, men undertegnede kan ikke velsigne noe slikt. Snakk om en hest som til tider har slitt voldsomt med aksjonen til slutt, og ved triumfen på 29.2 full vei i et billig lunsjløp i den siste starten var 6-åringen stokk halt etter målgangen (og de som mener at hesten var dønn strøken i aksjonen siste hundre må se løpet om igjen). Med kun tre hester på strek kommer hestene fra hhv 20 og 40 meter tillegg relativt billig inn i matchen, og mot en helt annen verden av motstand enn 6-åringen tidligere har støtt på, tror vi ikke at Bokli Eld-sønnen er snakk om noen klink vinner.

Fra 20 meter tillegg er 7 Willomen voldsomt godt i gang fra start fra andre omvendt i volten, og vi ser ikke helt bort i fra at lånekusk Gunnar Austevoll dundrer til tet med 10-åringen rundt den første svingen (og fra tet tror vi da på en topp vinnersjanse). Svak i den siste starten (men desto bedre forut for den starten), og kretsen rundt hesten har trolig ventet inn dagens oppgave.

Litt tøft inne på pengene i løpet står 6 Sjerpen, men 5-åringen virker til å være i rivende utvikling (solid innsats til hhv seier og sølv på 28-tallet full vei i de to siste startene). Smyger seg opp innvendig gjør 4 Ariladden, og med perfekte luker til slutt er ikke 9-åringen ueffen. Vi synes at 9 Bjørkeodin virker til å yte absolutt best i front, men en hest som har vunnet fjorten løp de to siste sesongene er vond å avskrive. Det er intet å usette på formen til 12 Kjenner Tor (vant lett på 27.1 full vei i den siste starten), og da har vi nevnt de syv hestene vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 13 B: 7-12-1-9-4-6 C: 8-14-15-3 D: 5-10-11-2

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus travbane har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 140, 420, 840 og 2402 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 315 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag