RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier til skiskytter-komet

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Frode Andresen stod over mennenes skiskyttersprint søndag. Da sto et nytt skiskyttertalent fram og forsvarte de norske fargene: Alexander Os.

Gull- og sølvmedaljør fra NM-fellestarten i går, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger, sto over søndagens 10 kilometer lange skiskyttersprint på Beitostølen for å gå 10 kilometer langrenn i stedet.

Det samme gjorde Frode Andresen, og gårsdagens bronsemedaljør Egil Gjelland og fjerdemann Hallvard Hanevold var dermed favoritter på herrenes sprint.

Men det var en helt annen nordmann som stakk av med seieren. Nemlig 24-år gamle Alexander Os.

Fantomserie
- Det begynte litt tungt, men løsnet etter hvert. Jeg hadde fire gode liggende skudd og fem stående, fortalte en glad Os til NRK etter seieren.

Unggutten fra Fauske hadde nemlig en bom på den liggende skytingen, men god fart i sporet og en fantomserie på den stående skytingen sikret rekruttløperen seieren.

De siste fem blinkene ble feid ned på 20 sekunder og Os kunne ta fatt på de siste 3,6 kilometerne med sju sekunder til gode på russeren Nikolai Kouglov og ti på Hanevold.

Og unggutten, som går for Ishavslaget i Tromsø, holdt helt inn og vant drøyt ni sekunder foran Hanevold som ble nummer to, også han hadde en bom.

Landslagsplass
Kouglov ble fragått av Hanevold på den siste sløyfa og endte på tredjeplass.

- Dette var et kjempeløp av Alexander, og det var moro at han lykkes, sa landslagstrener Roger Grubben etter løpet.

Os går på det norske rekruttlaget og har trent med landslaget den siste sesongen, men dagens seier sikrer kanskje unggutten den siste ledige plassen på landslaget i skiskyting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere