Gå til sidens hovedinnhold

Seier til U21-landslaget, men ungguttene imponerte ikke Rekdal: - Spiller med håndbrekket på

Det norske U21-landslaget gjorde jobben mot Estland, men imponerte ikke ekspertene nevneverdig.

NORGE U21 - ESTLAND U21 3-0:

Ekspertene Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson spådde storseier til det norske U21-landslaget i tirsdagens kamp mot Estland i kvalifiseringen til U21-EM i 2023.

Norge tok til slutt en grei 3-0-seier over Estland, men de norske ungguttene imponerte ikke nevneverdig, til tross for en drømmestart for det norske laget da Tobias Christensen sendte Norge i føringen i det 4. minutt etter fint kombinasjonsspill.

Estland, som ligger sist i gruppa med null poeng etter fem kamper, ga Norge mye mer motstand enn fryktet i forkant, spesielt i første omgang.

- Svakeste vi har levert

Da traff de blant annet metallet to ganger, og var svært nære scoring. Rekdal og Jonsson var ikke imponert over det de norske ungguttene leverte de første 45 minuttene, selv om de ledet 1-0 til pause.

- Vi klumper oss. Vi har bredde på høyresiden, men det har vi ikke på venstre. Palumbo går veldig langt inn, og da har vi ikke muligheten til å vende spillet og fullføre vendinger og få masse innlegg fra venstresiden. Vi spiller veldig trangt, og da blir det lettere for Estland. Vi leder 1-0, men vi spiller med håndbrekket på, sa Rekdal i pausen på VGTV sin sending av kampen.

Ekspertkollega Jonsson var enig med HamKam-treneren.

- Det her er det svakeste vi har levert i kvalifiseringen, og fortsetter vi å spille på denne måten kan vi glemme å komme til noe EM. Det er altfor tempofattig, og nok en gang klumper de seg sammen, sa han.

Hevet seg i andre omgang

U21-guttene hevet seg imidlertid i starten av andre omgang, og i det 51. minutt stanget Jørgen Strand Larsen inn 2-0 til Norge på en corner.

Martin Palumbo tegnet seg også på scoringslisten, da han headet et flott innlegg fra Osame Sahraoui i mål i det 72. minutt.

Dermed ble det til slutt seier og tre poeng til Norge, selv om nordmennene ikke overbeviste tirsdag kveld på Marienlyst Stadion.

- Det ble et par mål for lite synes jeg. Det starter godt, har full kontroll, og så er det litt urutinert til tider. Vi går på noen brudd vi helst ikke vil, men jeg synes det er bra vi holder roen og fortsetter, og så skulle jeg gjerne hatt noen flere mål, sier U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud til VGTV etter kampen.

Tre poeng gjør at Norge fortsatt henger med i toppen av gruppa i kvalifiseringen til U21-EM. Norges tøffeste motstandere, Kroatia og Østerrike, spiller også tirsdag kveld, men er fortsatt ikke ferdigspilt.