*Nettavisen* Sport.

Seieren røk for Henrik Kristoffersen i slalåmrennet i Slovenia

RÅ: Henrik Kristoffersen har kjørt en rå førsteomgang. Foto: Marco Trovati (AP)

Henrik Kristoffersen så lenge ut følge opp lørdagens storslalåmseier ved å vinne søndagens slalåmrenn, men 24-åringen trøblet mot slutten og ble nummer to.

10.03.19 13:36

Nordmannen hadde en ledelse på 57 hundredeler etter første omgang, men måtte se seg slått av Ramon Zenhäusern i finaleomgangen. Sveitseren leverte en fantomomgang og klatret fra 7.-plass til overlegen seier.

Seiersmarginen var på 1,15 sekund. Kristoffersen var rundt 0,3 sekund foran Zenhäusern i starten, men fikk det tungt i det siste partiet og måtte ta til takke med 2.-plass.

Dermed klarte Rælingen-utøveren ikke å ta storeslem i Slovenia. Lørdag var han best i storslalåm.

Kristoffersen jaktet sesongens første slalåmseier i verdenscupen, men maktet det ikke. Han står fra før med to verdenscupseirer og VM-triumf i storslalåm.

Slo Hirscher

Selv om seieren røk, kan Kristoffersen glede seg over å ha slått Marcel Hirscher nok en gang. Den vanligvis umulige østerrikeren sliter med formen på tampen av sesongen, men klarte likevel å sikre seg en 3.-plass to hundredels sekund bak Kristoffersen. Hirscher hadde vunnet 12 av de 16 siste verdenscuprennene i slalåm før søndagens renn.

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde lenge et godt løp i finaleomgangen, men fikk nesten en reprise av lørdagen da han fikk store problemer mot slutten. Heldigvis klarte 31-åringen å holde seg på beina og komme seg i mål i motsetning til dagen før. Tidstapet på slutten gjorde at bæringen endte på 14.-plass.

Vanskelige forhold

Sebastian Foss Solevåg klarte ikke å slå lagkameratene sine og måtte ta til takke med 23.-plass 3,02 sekund bak seierherren. 27-åringen lå på 14.-plass etter første omgang.

En rekke løpere kjørte ut under stadig vanskeligere forhold i første omgang. Timon Haugan og Jonathan Nordbotten klarte ikke å avansere til finaleomgangen og ble henholdsvis nummer 34 og 48. Bjørn Brudevoll var blant dem som kjørte ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag