*Nettavisen* Sport.

Seierherren ingen vil huske

Foto: AFP/Scanpix

Mens alle snakker om Tour de Scandale, gikk Daniele Bennati til topps på den 17. etappen.

26.07.07 18:42

Se vårt tilbakeblikk på årets Tour de France på TV 2 Sumo (krever abonnement)

Torsdagens etappe i Tour de France ble syklet uten en rytter i gul ledertrøye etter at Michael Rasmussen ble kastet ut av Rabobank onsdag kveld.

Alberto Contador overtok sammenlagtledelsen, men får først sykle i den gule trøya på fredagens etappe.

Første Tour-seier
Åtte mann lå sammen i tet under mesteparten av torsdagens etappe. Det endte med italiensk seier.

Daniele Bennati (26) beseiret Marcus Fothen i spurten på den 188,5 kilometer lange etappen fra Pau til Castelsarrasin, og tok sin første seier i Tour de France.

Spurten i hovedfeltet gikk Tom Boonen seirende ut av. Han endte dermed på niendeplass. Sebastien Chavanel ble nummer ti, mens Thor Hushovd ikke deltok i massespurten, og trillet rolig inn til en 18. plass. Kurt Asle Arvesen var nummer 76 over målstreken.

- Jeg hadde liksom ikke noe å spurte for. Å spurte om tiendeplass er ikke så nøye. Jeg ville ikke ta sjansen på å velte, sa Hushovd til TV 2 Sporten etter etappen.

Se årets knall og fall på TV 2 Sumo (krever abonnement)!

Bruddet holdt inn
Det tok som ventet ikke lang tid før et brudd ble etablert på torsdagens etappe. Sju mann stakk, og fikk noen sekunder på hovedfeltet før også Jens Voigt kjørte seg opp i bruddet.

Sammen med Martin Elmiger (A2R), Daniele Bennati (LAM), Daniele Righi (LAM), Markus Fothen (GST), Manuel Quinziato (LIQ), Matteo Tosatto (QSI) og David Millar (SDV) lå Voigt i tet størstedelen av etappen.

De første rykkene i front kom 19 kilometer før mål.

Daniele Righi og Manuel Quinziato var de to første som måtte slippe. Så ga Matteo Tosatto og David Millar (SDV) opp.

I innspurten rykket Marcus Fothen først, men tyskeren var sjanseløs mot Daniele Bennati.

Jens Voigt var den eneste rytteren av de fire gjenværende som kunne vise til etappeseier i Tour de France. Voigt vant den 16. etappen i 2001 og den 13. etappen i 2006. Denne gang endte han imidlertid på fjerdeplass.

Rasmussen borte
Michael Rasmussen ledet Tour de France sammenlagt, men fikk onsdag sparken av Rabobank for å ha løyet om hvor han har trent. Dansken fortalte Rabobank at han trente i Mexico i juni, mens han faktisk var i Italia.

«Å lyve om hvor man befinner seg er et skamløst brudd på UCIs reglement og uakseptabelt,» fastslo den nederlanske banken i en pressemelding onsdag kveld. Avgjørelsen om å sparke ut Rasmussen fikk full støtte i sponsorens styrerom.

Rasmussen hadde fått to advarsler fra det internasjonale sykkelforbundet og to advarsler fra det danske sykkelforbundet. Advarslene har kommet for brudd på meldeplikten. Alle ryttere er forpliktet til å oppgi hvor de trener, slik at uanmeldte dopingtester kan gjennomføres.

Den danske klatreeksperten ble pepet ut av sine sykkelfans før og under onsdagens etappe, som han vant.

Følg Tour de France direkte her eller se rittet direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.