*Nettavisen* Sport.

Seiersmarsjen fortsetter for Mainz

Foto: AFP Photo / Daniel Roland

Sju strake seire for tysk overraskelseslag.

02.10.10 20:11

MAINZ-HOFFENHEIM 4-2:

Seiersrekka blir lengre og lengre for Mainz. Etter 4-2 i lørdagens toppoppgjør hjemme mot Hoffenheim står laget med sju trepoengere av sju mulige.

Klubben fra Rhinens elvebredd har feid all motstand til side så langt. Mainz har til og med vunnet borte mot lag som Bayern München og Werder Bremen.

Lørdag tok det bare to minutter før den tyske serielederen kunne juble for scoring. Da sendte nemlig spissen Sami Allegui vertene i føringen. Hoffenheim svarte imidlertid like før pausen da Demba Ba utlignet.

Tidlig scoring igjen
Men det skulle ikke gå mer enn to minutter av andreomgangen heller før Mainz igjen fikk nettkjenning. Denne gangen var det ungarske Ádám Szalai som overlistet Hoffenheim-keeper Tom Starke.

Lewis Holtby økte noe heldig til 3-1 med noe som opprinnelig så ut til å være et innlegg, før islandske Gylfi Sigurdsson reduserte med en frisparkscoring for gjestene.

Kampen ble avgjort da det gjensto et drøyt kvarter av ordinær spilletid. Josip Simunic fratok hjemmelaget en opplagt scoringsmulighet og fikk rødt kort. André Schürrle skjøt det påfølgende straffesparket i mål og sikret at den perfekte sesongstarten forlenges.

Norske Jørn Andersen fikk sparken som Mainz-trener sommeren 2009, til tross for at han ledet laget tilbake til Bundesligaen.

Andersen fikk likevel ikke fornyet tillit fordi klubben mente at de og nordmannen ikke jobbet i samme retning. Arvtakeren Thomas Tuchel ser nå virkelig ut til å ha funnet fram til vinnerresepten med klubben.

Skuffende Schalke
I bunnen av tabellen fortsetter marerittet for storsatsende Schalke. Lørdag måtte Gelsenkirchen-klubben tåle sitt femte tap på sju serierunder da Nürnberg vant 2-1 på eget gress.

Store internasjonale stjerner som nederlandske Klas-Jaan Huntelaar og spanjolene Raúl og José Manuel Jurado skulle hjelpe Schalke til nye høyder. Huntelaar infridde til dels lørdag med å score for fjerde gang på fem seriekamper, men det hjalp likevel ikke til poeng for Felix Magaths menn.

Nettavisen fulgte kampene direkte:

Øvrige resultater lørdag:

Borussia Mönchengladbach-Wolfsburg 1-1
Freiburg-Köln 3-2
Hamburg-Kaiserslautern 2-1

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.