RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskin innfrir i V75?

Sist oppdatert:
Vår V75-banker var rågod sist og tar årets femte seier. Sjekk våre V75-tips i kampen om 26 millioner.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er sportslig sett en superfin meny som blir presentert for spillerne på Bergen travpark på lørdag, i en omgang hvor hele 26 millioner kroner ligger å venter på den personen som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne. Blant flere bankerkandidater falt vi til slutt ned på 3 Out Of Nowhere i et flott stayerløp i finalen, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for den sterke krabaten. Gottling-traveren har vunnet hele fire av seks starter i år, og til tider imponert voldsomt.

Lekker ved den siste triumfen på 15.3 full vei i den siste starten i Skien, og vi synes at 5-åringen så bedre ut enn noensinne ved den anledningen (lett joggende til slutt med plenty av krefter på lager). I et knalltøft langløp på OGP-dagen gikk kanskje Gottling-traveren sitt beste løp så langt i karrieren, men en ulykksalig galopp midt på oppløpet skrinla planene om en fremskutt plassering den gangen (trolig blant de tre uten den fadesen, og han hadde da trolig gått en lav 16-tid over 3140 meter).

Dagens lange distanse har han således vist at han takler på utmerket vis (det ble da også seier på 16.5 over aktuell distanse i den tredje siste starten), og kusk Tom E. Solberg kjører seg etter alt å dømme relativt tidlig til tet med Great Challenger-sønnen. Da skal det i så fall en svært god hest til å ta ned favoritten til slutt, og vi satser på at årets femte triumf blir bokført i det syvende forsøket.

Det som kan tale i mot er den lange reisen (litt stresset type), og de som spekulerer i at dette kan virke negativt inn bør først og fremst vurdere å krysse av for duoen 9 Lorne Elijon Gatling (knallgod ved fjerdeplassen på 15.6 i et langløp i den siste starten) og 15 Year One (hoppet seg vekk i den siste starten, men vi synes at 7-åringen ser spenstigere ut for hvert løp han går). Det er fryktelig fin form på dem begge, og løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg bør borge for en god start for de der bak.

Vår rangering: A: 3 B: 9-15 C: 6-10-2-4-1-5-8-11-12-13-14 D: 7

Storfavoritten innfrir? (V75-6, 1600 meter autostart)
I Ketil Hansens Minneløp hvor 100.000 kroner venter vinneren i den sjette avdelingen blir selvsagt 3 Cromwell storfavoritt med sine 84 %, etter at Midtfjeld-traveren stod for to fantastisk fine innsatser i kval og finale til Bjerke Cup under OGP-helgen i Oslo. Innledet med å vinne på råflotte 10.6 i kvalifiseringen, før han satt fast bak vinneren Local Conch til slutt ved andreplassen på 11.3 i finalen. Teten får han uten sverdslag fra 1 Bullchip på lørdag, og normalt skal da sjansene for at 9-åringen leder rundt om være svært gode, for gjestekusk Vidar Hop.

Dog trolig voldsomt spisset på formen inn i mot det foregående løpet (og da trolig fått litt roligere dager etter den dysten), og tidligere har jo da også storfavoritten hatt tendenser til å ha veldig korte formtopper. En lang reise til Bergen bekymrer oss også litt, all den tid folkebankeren på fire forsøk de to siste sesongene som best har en fjerdeplass å vise til i regnværsbyen (tre uplasserte, og han viste fin form både før og etter de startene...).

Vi sikrer oss dermed med en gardering på våre to største spilleforslag, og stort dårligere på form er nå ikke 8 Gentle Tilly. Sistnevnte avsluttet strålende til sølv på 12.2 i kvalifiseringen til Bjerke cup, før han hoppet seg vekk som seiersaktuell 100 meter før mål i finalen, og på Jarlsberg ved triumfen på 12.2 i den siste starten så Super Arnie-sønnen helt strålende ut fra utvendig posisjon uten rygg hele veien. Kusk Lars A. Kolle finkjørte inn til mål ved den anledningen uten å dra skylappene (og da var det et gir til å gå på), og da snakker vi om en kraftig underspilt 12-prosenter i spillet på lørdag.

Vår rangering: 3 B: 8 C: 9-1-6-5-7-2-4-10

Annonse: Grøstad/Lerum i kalas tipsform og over 600 000 innspilt de siste to ukene. Rolf Lerum går ikke all inn på Cromwell og lanserer en superspenstig kar i V75-6

To hester gjør opp? (V75-1, 2100 meter voltestart)
Vi har i hvert fall god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte i et flott 4-årsløp for kaldblodshester i Kong Olavs Æresløp som innleder denne rebusen, og vinneren av denne bataljen kammer hjem 100.000 kroner. På tross av at 10 Jærvsø Ole står på lengste tillegget setter vi den steintøffe 4-åringen fremst, og vi tror sjansene for at Romtveit-traveren henter inn sine lange tillegg denne gangen er langt større enn de var ved tredjeplassen på 27.0 full vei i Skien i den siste starten (sterk prestasjon ved den anledningen) på en arena som dagens.

Knuste Dotterud Teddy fra utvendig posisjon i 4-årsstjernen ved triumfen på 28.5 full vei i den nest siste starten, og en mindre pause forut for lørdagens dyst har trolig bare gjort godt. Flink i fra start, og Järvsöfaks-sønnen er trolig rett i ryggen på de hestene som starter 20 meter foran mer eller mindre direkte. Tøffere i trynet enn de fleste denne, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Etter å ha ligget å ha vaket litt i vannskorpa bak de beste tok 9 Tekno Jerken skalpen på noen av årgangstoppene i den siste starten, ved triumfen på flotte 25.9 full vei, og med tilsvarende innsats på lørdag kan den flotte Bjerring-traveren vise seg å bli vond å hanskes med på ny. Veldig kjapp i vei med voltestart ved den anledningen, og i fra et helt perfekt springspor denne gangen, sitter nok Mørtvedt Jerkeld-sønnen i en fremskutt posisjon direkte.

Vi tror 4-åringen til Bjerring har kontroll på de øvrige konkurrentene på den samme distansen (kapabel som få er 5 Nes Odin, men stabiliteten har så langt vært fraværende der i gården i år, og han er jo 30 meter etter vårt andre kryss i løpet ut av den første svingen...,og da blir det tungt), og normalt er ikke 2 Øyfrisk (ligner en sprinter dette) tøff nok til å holde unna for disse hestene på full vei. Vi mener således at sjansene for at vi er igjennom dette flotte løpet på to kryss skal være gode, og vi spiller i hvert fall på to hester fra to formstaller.

Vår rangering: A: 10 B: 9-5-2-7-8 C: 6-3-4 D: 1

Nytt toppløp! (V75-3, 2100 meter auto)
Ja, et herlig 4-årsløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen i Haukåsløpet, og som i det foregående løpet kan vinneren av dette løpet plusse på 100.000 kroner på kontoen. På tross av at 2 Fleetfoot Hanover dummet seg vekk på galopp på Solvalla (noe hun også gjorde sist hun gjestet dagens arena som storfavoritt) er det nesten ikke mulig å ikke sette Andover Hall-datteren fremst. Sprettlett to ganger på rad forut for missen i den siste starten på hhv 14.6 full vei og 15.8 over en sprint, og i en feilfri utgave leder fort Westergård-traveren rundt om.

Dog ikke til å stole på, og da må vi gardere. Det kan bli dønn riktig for 9 Conseila B.R. ved denne anledningen i fra et helt perfekt smygspor, og formen på 4-årshoppa er klart bedre enn raden. Bom fast bak en mur av hester i den siste starten, og to løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt (viste ved flere anledninger i fjor at hun er på høyde med de aller beste hoppene i årgangen). Således alt for lite spilt med sine 7 %, og da er Anderssen-traveren svært spennende på lørdag.

Kapabel som få er 3 Dressedforsuccess U.S., og når Yankee Glide-datteren dukker opp i regi Frode Hamre må vi være på vakt. Med respekt å melde er det ingen hester som presterer for tidligere trener (og han har etter vårt skjønn gått ut på dato), og når vi husker hvilke prestasjoner 10-prosenteren i spillet gjorde på sommeren i fjor, krysser vi på alle bonger. Toer bak svært gode Nevele Wood på 14.8 full vei i et løp på Forus, og samme plasseringen fikk hun i Ulf Thoresenes Minneløp (for hoppene) bak Knowledge Face på 15.3 full vei.

Det har klaffet maksimalt for 10 H.M. Monocerus ved de to triumfene på 16-tallet full vei i år, og vi føler vel at Staro Showbiz-datteren blir litt overspilt med sine 60 % ved denne anledningen. Selvsagt snakk om en tidlig gardering, men noen klink vinner fra disse forutsetningene skal det ikke være snakk om at det er.

Det har blitt unge reiser utvendig for 5 Farmer`s Julia i begge 4-årshoppas starter så langt i år, og vi synes at innsatsene til sølv begge gangene har vært klart godkjente (dog opptrådt litt seigt foreløpig). Uansett trolig sterkt stigende form, og med et litt snillere opplegg på lørdag kan fort årets første triumf være et faktum.

Vår rangering: A: 2 B: 9-3-10-5 C: 4-1-11-6-7-8

V75-2, 2100 meter voltestart
Vi finner en av dagens største favoritter med sine 74 % i dette kaldblodsløpet i den andre avdelingen i form av 3 Ulfaks, men noen klink vinner tror vi ikke 4-åringen er snakk om. Det er ikke snakk om noen kløpper fra start, og med få hester på strek er hestene fra 20 meter tillegg rett i ryggen på storfavoritten mer eller mindre direkte.

Støtt på svært svak motstand i sine seiersløp etter vårt skjønn (og vi synes ikke det har sett ut til at det har vært så veldig mye å gå på), og vi synes det er litt opp til bevis for Åkre Lurifax-sønnen, mot klart skjerpet motstand ved denne anledningen. Søvnige Øyvind Austevoll er dessuten ikke akkurat vår mann i banen, og da tyr vi til garderinger på samtlige spilleforslag (en naturlig utgang på vårt store system er det dog snakk om).

Vi synes at 2 Vitori Mollyn står veldig interessant til ved denne anledningen, og som svært sannsynlig tethest tilmåler vi 5-åringen solide vinnersjanser. Strålende sisterunde via sporene til tredje på fine 29.3 full vei i den nest siste starten, før han hoppet seg vekk inn mot den siste svingen i den siste starten etter en tøff tur utvendig. Vi mistenker at dette kan være snakk om en type som vokser en klasse i tet (litt trøg bakfra), og da snakker vi om en veldig underspilt 12-prosenter i løpet.

Champion Eirik Høitomt setter seg opp bak formsterke 4 Solbakkens Knut (står perfekt inne i løpet på pengene), og da skal 6-åringen være snakk om en tidlig gardering. Tjent mye penger på kort tid har 5 Kile Håp gjort, men det ser ut til at den seige Lome Elden-sønnen kan kunne følge opp. Det er intet å utsette på kapasiteten til verken 6 Myklejenta eller 10 Lykkje Kristin, og i feilfrie utgaver dukker de begge garantert opp langt fremme.

Vår rangering: A: 3 B: 2-4-5-6-10 C: 8-13-11-14-7-1-12 D: 15-9

Annonse: Rolf Lerum byr på en stjernesmell mot den store favoritten Ulfaks i V75-2

V75-4, 2100 meter voltestart
Vi støter på et litt småskumelt løp for kaldblodshester i den fjerde avdelingen hvor favoritten ikke er helt til å stole på, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Hoppet vekk en V75-triumf sist han gjestet dagens arena gjorde 11 Nume Balder, og etter den fadesen har 4-åringen vunnet et billig langløp i Drammen på enkle 31.7 full vei.

Champion Eirik Høitomt kjørte kun på sikkerhet ved den anledningen, men etter målgangen fikk H.G. Balder-sønnen strekke ut i det som lignet 24-fart i 3-400 meter. Således trolig mye å gå på, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (og vi synes det er snakk om underspillet i løpet med sine 18 %).

Det lukter spesilmatchning lang vei inn i mot lørdagens oppgave for 1 Torpa J., og vi mistenker at 4-åringen er moden for å kunne senke rekorden på enkle 30.8 full vei betraktelig. Avsluttet siste tusen på rundt 27.5 i begge de to siste seiersløpene, men noe sikkert kort er det ikke snakk om (vist seg veldig usikker ned startsiden).

Hestene fra omvendt volte er veldig kjappe i vei, og vi er litt redd for galopp til å begynne med i et forsøk på å være med disse. Det er dog ingen tvil om at den stammesterke Moe Odin-sønnen (bror til bl.a Torpa Carl) er god nok i en feilfri utgave, men vi synes at det er snakk om en favoritt i fare.

Trakk det verst tenkelige sporet gjorde 4 Våler Best, og det kan ende med heidundrende galopp direkte (blir hissig med hester rundt seg). 4-åringen har dog ikke hatt noen som helst konkurranse i tre feilfrie seiersløp så langt i år, og det blir for tøft å ikke krysse av for den svært kapable krabaten. Det er ingen ting å utsette på formen til 2 A.B. Rusken (dog heller ikke av den travsikre sorten), og Bø-traveren står helt nydelig inne på pengene i dette løpet.

Det er kanskje langsøkt å tro at alle de fire antatt beste skulle rote seg vekk på galopp, men helt utenkelig er det ikke, og på vårt store system krysser vi da også av for trioen 3 Tangen Jerkeld (under utvikling), 10 Odin Jr. (veldig fin kapasitet) og 12 Kleppe Manden (mye galopper i raden, men denne hesten er veldig bra i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 11 B: 1-4-2 C: 3-10-12-5-7-9-13-15-8 D: 14-6

V75-5, 2100 meter autostart
Vi har tidligere medelt at vi har veldig sansen for 10 Antonio D`estino, og i den femte avdelingen synes vi 4-åringen har en veldig fin oppgave foran seg. Totalt overlegen fra tet på enkle 17.8 full vei i et relativt billig V75-løp i den neste siste starten, før han hoppet seg vekk i Skien i den siste starten (ingen fin arena for den storvokste krabaten dette).

Kommer nå tilbake etter en mindre pause, og i følge trener og kusk Alexander Heisholt ser Buvetier D`aunou-sønnen strålende fin ut i trening. Det er ikke til å stikke under en stol at favoritten ikke er helt stø på beina, men vi tror det kan være en fordel å stå i andre rekke, med tanke på å få en relativt rolig innledning på løpet (uten da å måtte begi seg inn i noen tetkjøring). Galoppen i Widding-løpet i den tredje siste starten skyldes etter sigende en litt hard bane (var snakk om vår friske banker den gangen), og etter galoppen i det tøffe løpet gikk stortalentet en helsvett siste 700 til femte på 17.9 full vei.

Blir etter alt å dømme matchet med en fin hånd frem i mot Derby senere i høst, og på lørdag tror vi han tar et steg nærmere årgangens beste, ved å vinne på en lav 15-tid full vei (eller bedre). Vi var litt inne på å banke denne, men med den flyten undertegnede og trener Alexander Heisholt (kjørt inn knappe 50.000 kroner på to måneder...) har om dagen nytter ikke det.

Litt sjanseartet til står både 6 Callisto og 8 Rite Sakra, men med litt flyt på veien er de begge utvilsomt gode nok til å blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Førstnevnte har vunnet to løp i billige omgivelser nå på slutten, men 4-åringen skal ha mye å gå på. Det er med respekt å melde en enorm trenerforbedring å spore hos sistnevnte (fra Hans P. Tholfsen til Frode Hamre), og evnene på Rite On Line-sønnen er det ingen ting i veien med.

Vi føler at 4 C.C. Mr. Paradise kan litt bedre enn vist så langt i år, og vi synes at 4-åringen er litt for lite påaktet med sine 11 % denne gangen (gått jevne fine løp uten å sprudle nå på slutten, men en formutløsning kan være på gang). Når vår favoritt er litt usikker, og de antatt tøffeste i mot står litt vrient til er det ikke helt utenkelig at det kan smelle i dette løpet (og på vårt store system krysser vi da av for hele ti hester).

Vår rangering: A: 10 B: 8-6-4 C: 1-11-5-2-3-9-7-12

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bergen travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 480, 960 og 2270 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bergen travpark
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen travpark på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere