*Nettavisen* Sport.

Seiersmaskinen får kamp i kveld

Foto: hesteguiden.com

Anthony Boko vant 12 løp i 2011, men i kveld får Frode Hamres seiersmaskin kamp. Sjekk våre travtips til Sørlandet.

Det er Sørlandets travpark som er vertskap for søndagens norske travkjøring og det skal kjøres dobbel V5 i sør. Løpene ser forholdvis oversiktlige ut og vi spiller derfor bankerfritt i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det starter med et fint varmblodsløp som er litt uggent. Det er dog vanskelig å ikke sette 8 Sexy Dirty Money først. Frode Hamre har innledet strålende også i 2012, og har allerede vunnet seks løp. Når det gjelder Sexy Dirty Money så tok vallaken en råsterk V75-seier i sin siste start i Drammen. Måtte da trave utvendig for stallvenninnen Poppy Hills, men var likevel først på streken. Åttendespor bak bilen er sjanseartet, og fireåringen møter noen bra konkurrenter her.

7 Jonnythecash spurtet som en vind sist og hadde nær fanget storfavoritten Sugar Alcore. Jonnythecash er ujevn i prestasjonene, men god de dagene han vil. I kveld setter Lars Anvar Kolle seg i sulkyen, det er ikke noe minus. 1 Conchnito har i likhet med flere andre stallhester fra Øystein Tjomsland svingt i prestasjonene den siste tiden. Skuffet fra tet på Forus sist, men gjorde flere fine løp før det og her er startsporet ypperlig. 3 Game Over Land vant sist uten å imponere. Flott startspor og løp i kroppen gjør Fyresdal-hesten litt aktuell her, selv om vi er litt usikker på om han holder klassen til våre favoritter.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 7-1-3 C: 6-2-9-11 D: 5-4-10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-2A - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Selv om ikke 6 Ramstad Loke er i kalasform, har vinnerhesten en veldig fin oppgave i den andre avdelingen. Holdt fint følge med elitehestene sist på Jarlsberg og holdt også koken bra på Bjerke nest sist. Her er motstanden vesentlig enklere og dette må være en topp vinnersjanse.

1 Langaard Tiril er fortsatt svært usikker på beina, men fra strek og førstespor kan ikke hoppa få et bedre løp. Her vil nok Tom Erik Solberg satse på et jevnt hardt tempo i front. 7 Lykkje Odin hadde en skuffende femårssesong i 2011. Det var sjelden eller aldri noe trøkk i hesten og han gikk mest på det jevne. Bedre oppgave enn dette har han ikke hatt på lenge. 3 Welita har skuffet mye i sine siste løp, men hoppa slår plutselig til med et pangløp igjen og er slett ikke sjanseløs fra en fin utgangsposisjon. 5 Ravnfaks er i knallform, men mangler fortsatt det lille ekstra.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 1-7 C: 3-5-2-4

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter autostart.
1 Ross Du Vernay klarte ikke å utfordre en svært god Quad Julry sist på Jarlsberg, men Tholfsen-traveren gjorde et nytt flott løp i monte og skal ha en flott vinnersjanse her. Motstanden er ikke den tøffeste og Ross Du Vernay er nok et bankeraltenativ her.

4 Dreamcatcher viste seg klart forbedret i et travløp sist. Holdt da koken flott til femte etter et forholdsvis tungt løp underveis. Dreamcather vant fire monteløp i fjor og er muligens på gang igjen nå etter en liten downperiode utover høsten. 7 Blue Question trives svært godt i monte og har flinke Malin Berås som makker. Kan vinne igjen.

8 Golden Felix stivnet mye nedover oppløpet i et travløp sist og sliter fortsatt med å klare å holde koken helt hjem. Nå er det monte og det kan få fart i Høitomt-traveren. 9 Neon er i form og feilfritt er ikke sjuåringen helt borte.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 4-7-8 C: 9-2-10-5-3-6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
2 Solvang Balder blir en av de aller største favorittene etter sitt overbevisende debutløp på Klosterskogen et par dager før julaften. Fra tet var det flott stil på hesten og selv om han tidvis var tråkk underveis, var det en riktig fin type. Med kun to hester på strek er veien til tet åpen for Tom Erik Solberg og Solvang Balder og da blir han ikke lett å fange. Dog er motstanden klart skjerpet fra sist og vi strør på med et par garderinger, da hesten blir fryktelig stor favoritt og kun har startet en gang.

5 Løkki Dino ble bortkjørt etter alle kunstens regler av sin eier Vilde Kals sist, men avsluttet strålende når det endelig løste seg. Nå er det atter Kristian Malmin som kusker og denne fireåringen er det flott utvikling i. Hovedutfordrer. 3 Perle Faks avsluttet storveis etter galopp på Sørlandet nest sist og er fartsmessig uten tvil av de beste her. Holder Løvdal-traveren seg på beina kan han vinne.

10 Eigelands Odin går på det jevne, men farten er bra. Kanskje kan Eirik Høitomt riste noe ekstra ut av vallaken. 8 Bovis Rambo er sterk, men svært usikker. Skulle femåringen gå feilfritt, kan han muligens utfordre om seieren.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 5-3-10 C: 8-11-4-6-1 D: 9-7

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Skummelt sprintløp dette, men vi gir et svært knepent vinnertips til 2 Rocky Finesse som ble bortvist i sin siste start. Perfekte forutsetninger her og det kan bli ledelse fra start til mål, men formen er usikker etter lang pause. 5 Windignant var meget god på Forus nest sist, men ga seg skuffende enkelt fra tet sist. Skulle Tjomsland-traveren komme seg foran, øker vinnersjansen.

8 Zeus Blue Chip gikk i rykk og napp for Frode Hamre i fjor høst. Positiv i det ene løpet for så å skuffe i løpet etterpå. Fra åttendespor på sprint blir det uansett sjanseartet, men det er eventyrlig form på stallhestene til Frode Hamre i øyeblikket. 9 Tuttalaforza er i knallform og kan gli fint gjennom fra bakspor her. 11 Borga Caprice og 12 Nice Guy er prisgitt tempoet underveis her, men begge har fin kapasitet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 5-8-9 C: 11-12-10-4-1-6 D: 7-3

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Skulle 1 Tibur Vision endelig trave feilfritt, tror vi vinneren er nevnt i et meget svakt felt. Tibur Vision har foreløpig ikke travet feilfritt på fire forsøk, men fartsressursene er store. Fra førstespor med kun tre hester på strek, øker muligheten for feilfri avgang.

2 Eck Chili Pepper kommer tilbake etter seks måneders pause. Gjorde et fint løp til annenplass i juni og står flott til her. Kan vinne direkte. 4 J.T.'s Gold ble mye spilt sist, men kastet ikke overraskende inn håndkledet tidlig i sisterunden. Dette er ingen stjerne, men motstanden søndag er syltynn. 5 Chellas Girl er heller ingen stjerne, men hoppa er travsikker og scorer stort på det i slike omgivelser.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 2-4-5 C: 6-7-8-3

V5-4B - Varmblodshester. 1640 meter voltestart.
Seiersmaskinen 5 Anthony Boko vant hele tolv løp i 2011 og var med det mestvinnende hest i Norge. Søndagens oppgave er igjen fin, men vi er slett ikke sikre på at Frode Hamre kommer seg forbi 1 Dacke Håleryd ned startsiden. Uansett er det umulig å ikke sette Frode Hamres hest først.

1 Dacke Håleryd står litt tøft inne på pengene her, men gjentar Skeie-traveren prestasjonen fra seiersløpet på Bjerke nest sist kan han vinne. Da var hesten rågod fra dødens. Ikke like bra sist i et ungdomsløp, men nå er Tom Erik Solberg tilbake som kusk. 6 Bambino Avanti holder også strålende form og var meget bra sist. Står litt sjanseartet til, klaffer det underveis kan det bli mer suksess for Per Gottling. 3 Undulat Hornline imponerte sist, og er heller ikke sjanseløs. 2 Canny får ingen flying start fra sitt andrespor (det er voltestart) og er kun en minioutsider her.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 1-6-3 C: 2-4 D: 7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Kaldblodshester 2140 meter voltestart.
En feilfri 3 Torpa er trolig uslåelig her. Torpa kunne ikke rå på en strålende opplagt Eikdølen sist, men gjorde uansett ett toppløp. farten er overlegen, men Torpa er fortsatt svært usikker på beina. Her safer trolig Høitomt litt ned startsiden, for så å kjøre seg til tet etter et par hundre meter og på det minste forslaget står Torpa ugardert.

De tøffeste utfordrerne har begge trukket bakspor på tillegg. Kapasitetshesten 14 Kleppe Manden (solid comeback i V75 sist) og formsterke 15 Tangen Jenny (solid sisterunde til seier sist) og må ha klaff på veien. 6 Eskesvarten varslet form sist, mens 5 Tøv Sjura viser flott fart mellom galoppene om dagen. 10 Storsjø Frøya hadde en kanonsesong i fjor, men fungerte ikke som best i sine siste løp. 1 Trø Loma kommer til å haike med fra sitt førstespor, men viser ikke stridsmoral for tiden.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 15-14 C: 6-5-10-1-8-7-12-11-2-9 D: 13-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.