RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiersmaskinen Gilbert

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Phillipe Gilbert vant for sekstende gang denne sesongen.

Når Phillipe Gilbert vinner sykkelritt er det som regel forbundet med et sent rykk i en hard bakke. I det belgiske tempomesterskapet hadde han rett og slett ikke den muligheten.

Gilberts sekstende seier for året kom på særdeles uvanlig vis for 29-åringen. Selv om han vanligvis ikke er favoritt foran temporitt virker det som han må regnes for å være i favorittsjiktet i det meste han stiller opp i denne seseongen.

For å sette det i perspektiv har superspurter Mark Cavendish vunnet ti sykkelritt så langt denne sesongen, mens det tyske vidunderbarnet Marcel Kittel har tolv triumfer.

Gjennom hele fjorårssesongen vant Gilbert seks sykkelløp. Det sier litt om formen han har hatt denne sesongen.

Rytteren som vinner flest ritt gjennom sesongen har de siste årene vunnet litt i overkant av tjue sykkelritt. André Greipel vant 21 i 2010, mens Mark Cavendish vant 23 i 2009.

Det belgiske tempomesterskapet er såklart ikke det mest prestisjefylte løpet Gilbert har vunnet i år, men likefult en seier.

Syklisten fra Remouchamps i Walloniet vant foran Ben Hermans (Team RadioShack) og Dominqiue Cornu (Topsport Vlaanderen-Mercator).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere