RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiersmaskinene innfrir i Tønsberg

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
De har vunnet 37 løp tilsammen og fredag vinner de igjen. Sjekk våre V65-tips til Jarlsberg.

Det er Jarlsberg travbane i Tønsberg som er vertskap for fredagens V65-runde. Sportslig sett er det bra kvalitet på løpene, men det ser ganske så lettløst ut på forhånd og faren for lav utbetaling er til stede.

Klikk her for å se våre V65-tips

Uansett skal det lite til for at det blir penger når det er V65. Med rekkepris på en krone så koster garderingene så lenge det er seks løp det spilles til. Torsdag vant vår banker Espe Trym meget lett på Klosterskogen og for de som fulgte vårt minste spileforslag på 96 kroner i V5B-spillet ble det 456 kroner tilbake.

Onsdag lanserte Håkon det svært spennende fjerdevalget Antonio De Estino som banker, og hadde ikke Heisholt-traveren slått på en ulykksalig startgalopp, så hadde trolig hesten vunnet (kom strålende tilbake til femteplass). Vi kan dessverre ikke by på noe så spennende fredag. Både 6 Bork Odin (V65-3) og 9 Super Tail (V65-5) har så fine oppgaver at vi har vanskelig å se dem tape.

Derbyvinneren 6 Bork Odin har riktignok rotet seg vekk et par ganger på galopp i det siste, men viste jo i seiersløpet i Jacob Meyers løp nest sist at han kan spise kirsebær og vel så det med kaldblodseliten. Fredag er det tetgaranti og det er umulig å se hvem som skal trykke opp farten underveis. 4 H.G. Balder gjør et spennende comeback, men skal ikke kunne true Bork Odin.

8 Ramstad Eld fikk uttelling i seiersløpet sist på Sørlandet mot svært billig motstand, 7 Grindstad Jahn kommer ut i regi Kjetil Helgestad/Kai Johansen, men uansett så må de konsentrere seg om andreplassen. En feilfri Bork Odin kan ikke tape dette løpet.
Rangering V65-3: A: 6 B: 4-8-7 C: 5-1-3 D: 2

Vinnermaskinen 9 Super Tail fortsetter å imponere og står med imponerende 22 seire på 37 starter. Råsterk fra dødens i steintøffe V75-omgivelser både femte sist og fjerde sist. Knallgod vinner fra dødens i et sprintløp på Bjerke 15. desember. Måtte da trave i tredjespor og dødens hele løpet. Og god vinner både nest sist og sist.

Motstanden fredag er ned et hakk og selv om bakspor alltid er litt sjanseartet (men feltet er lite), er Super Tail vant til å gjøre grovjobben selv. Jens Kristian Brenne ( som detonerte et megasjokk med sistevalget Hasse under torsdagens lunsjløp på Bjerke) varsler tetkjøring med 1 S. J.'s Majesty, men vi har ingen tro på at hoppa kan stå imot råsterke Super Tail til mål.

4 Orion Du Goutier var smellbra i et par løp tidlig på høstparten i fjor, men mistet formen fort igjen. Brukbar form er de på 2 Kisgruvens Vimsa og 10 Mazzetti, men en feilfri Super Tail rører de ikke.
Rangering V65-5: A: 9 B: 1-4-10 C: 2-3-7-6-5 D: 8

V65-1:
Klarer Eirik Høitomt å lose nyervervelsen 1 Ovedølen feilfritt fra start og i tillegg å forsvare sporet, er det nok stor fare for at løpet er kjørt. Ovedølen har fartsressurser som er konkurrentene overlegne, men han er samtidig notorisk ustabil, så det kan være game over allerede i den første svingen.

8 Odintroll har kun startet femten ganger i sin karriere, og har vunnet åtte av de løpene. samtlige åtte seire kom i 2009 (inkludert en V75-seier på Sørlandet 17. oktober det året). Gikk sitt siste ordinære løp 28. november 2009 og kommer altså tilbake etter lang pause. I følge Eirikm Høitomt fungerte hesten fint i prøveløpet og vinnerhester tar vi på alvor, selv om hesten trolig trenger løp i kroppen.

Den lovende 4-åringen 9 Art Kjarvald stummet noe til mål sist, skal i kveld kjøres av sin trener Jan-Ivar Johansen (et lite minus), men hesten er lettplassert og holder form til å vinne dette. 3 Eld Vinnar V.H. står fint til på strek, ble svært offensivt kjørt av Truls Glittum sist. Nå setter Lars Anvar Kolle seg opp. Vi varsler og garderer. 14 Anders Knekten har en vond utgangsposisjon med bakspor på tillegg, men tåler tøffe opplegg og holder formen.

Fra strek kan også 2 Huserapp vurderes. Fikk et helt optimalt løp sist (første løp etter et par måneders pause), men ville ikke forbi verken Engas Tingeling (som vant løpet) eller toeren Seier Kongen.
Rangering V65-1: A: 1 B: 8-9-3-14 C: 2-6-11-12-13-10 D: 7-4-6

Annonse: Øivind Grøstad lanserer et brak og årets beste spill i V75-2 på Biri lørdag

V65-2:
Uten tvil omgangens spillenøtt og her er det vanskelig. Vi lanserer en frekkis i form av 5 My Kendricke (niendevalg i fagbladet TGN). Var kraftig forbedret sist og holdt koken flott til annen etter en tung forsering i sisterunden. 3 Nanny Silvio debuterer i norsk regi etter å ha gjort hyggelig løp i Sverige i fjor som treåring.

10 Your Ideal innfridde som vår lunsjbanker forrige torsdag, dog uten å imponere. Frode Hamre tror hoppa kan være ytterligere forbedret med enda et løp i kroppen, og motstanden er jo høyst overkommelig. 8 Blue Ridge Gal gjorde et greit løp sist etter drøye spor i den siste svingen. Spor åtte bak bilen fredag gjør det vrient.

9 Evita E.J. har gjort tre fine løp på rappen, også her er sporet sjanseartet og kun et garderingskryss for oss. 11 Blitz Night vant i fin stil i et lunsjløp på Bjerke nest sist, galopperte seg vekk sist. Herfra må det løse seg. Det må det også for 12 Onceinalifetime som var god i seiersløpet tredje sist, men har skuffet etterpå.
Rangering V65-2: A: 5 B: 3-10-8-9 C: 11-12-1-6-2-4-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-4:
Fint spilleløp venter i den fjerde avdelingen. Under tvil setter vi 6 Ole Halbak først. Under tvil fordi det finnes startraske hester på innsiden med optimistiske kusker. Ole Halbak gjorden noen svært fine løp på høstparten i fjor (vant blant annet to løp). Kom tilbake etter pause sist og holdt greit til fjerde da, mot svært gode hester. Løp i kroppen nå, det skal hjelpe godt på, men kan altså havne vrient til dersom de tar imot på innsiden.

7 Dornenkønig lanserte vi som en strålende V65-banker i debuten for Lars O. Romtveit på Bjerke 8. desember. Har ikke levert varene etterpå, men er grunnkapabel og motstanden er ikke til å bli svett av. Christian Kaasa varsler mulig tetkjøring med 1 Nigeria F.H. som er en mil bedre enn raden. Unngås galoppen kan det bli ledelse hele veien. 9 Vanda Palema står til for et fint løp. Kommer tilbake etter en liten pause og gjorde flotte løp på høstparten i fjor.

11 Wildcat U.S. var bar i seiersløpet på Bjerke sist, og med klaff på veien trenger ikke fireåringen være sjanseløs. 10 Cajetanus gjorde noen bra løp i fjor sommer, kommer tilbake etter lang pause. Garderingshest.
Rangering V65-4: A: 6 B: 7-1-9-11-10 C: 5-8-2-4-3-12

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips

V65-6:
veldig tung favoritt i V65-finalen blir lovende 1 Showmethecigar. Og det er naturligvis en bra vinnersjanse, men siden vi har andre og etter vår oppfatning bedre bankeralternativer, spekulerer vi her. Førstevalg skal Trond Anderssen-traveren uansett væe og forsvarer vallaken sporet blir han vanskelig å slå.

2 Excellent Way prøvde vi et frekt bankerspill på i V75 sist. Dessverre havnet Super News-hoppa vanskelig til og trøtnet etterhvert fra dødens. Uansett synes vi ikke hoppa var som best for dagen, etter en veldig bra innsats som toer i et V75-løp på Forus nest sist. 9 Emiljan ledet i det aller lengste sist i sitt første løp etter fire måneders pause. Herfra vil nok Eirik Høitomt prøve å holde ryggen til favoritten, og med luker tilslutt er Emiljan fryktelig hvass på en kortspeed.

Vi synes disse tre hestene skiller seg noe ut, men både 4 Butterfly Star (knallgod i et lunsjløp på Drammen i høst da han tok ned Xavier), 5 Streamline Woman (må ha ryggløp), 10 Goalpike (vant et V75-løp så sent som 7. januar) og 6 Lucky Story (litt vrient startspor og sprint neppe noen fordel) er fine hester som gir svært god avkastning dersom de skulle vinne fredag kveld.
Rangering V65-6: A: 1 B: 2-9 C: 4-5-10-6-8-7-3-12-11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere