RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiret uten Nadal

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Fernando Verdasco måtte kjempe i fire timer, men kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha sikret Spania seier i Davis Cup-finalen i tennis.

Mar del Plata (NTB): Verdasco nedkjempet José Acasuso 6-3, 6-7, 4-6, 6-3, 6-1 i fjerde kamp søndag. Dermed gikk Spania opp i uinntakelige 3-1, med en kamp igjen å spille. For tredje gang har Spania vunnet Spania Davis Cup.

Spania måtte spille finalen uten sin store stjerne Rafael Nadal. Men foran et entusiastisk og til dels ufint argentinsk publikum kjempet de spanske spillerne seg til seier. Verdasco avsluttet det hele med en maratonkamp søndag.

– Det er en drøm som blir sann. Det er den vakreste dagen i livet mitt. En hyggelig sensasjon, og en stor dag for det spanske folk, strålte Verdasco etter triumfen.

José Acasuso ble kastet til ulvene da Juan Martin del Potro måtte melde skadeforfall søndag. Han så tok ledelsen 2-1 i sett, men taklet ikke presset da det dro seg til.

På topp
Dermed avsluttet Spania tennisåret der landet har vært sesongen gjennom: På topp. Nadal har sørget for flere spanske titler i år, men en skade satte ham utenfor Davis Cup-finalen.

«Røkla» ordnet imidlertid biffen. Feliciano Lopez og Verdasco tok en singleseier hver, og samarbeidet om å vinne doublekampen lørdag.

Verdasco åpnet med en sterk 6-3-seier i første sett søndag, før Acasuso vant de neste to. Men Verdasco kjempet seg tilbake i kampen og avgjorde langt på vei med 6-3 i fjerde sett.

Nedtur
For der Acasuso kanskje vinner på entusiasme, taper han på fysikken. Verdasco er klart bedre i kamper som strekker seg langt. Spanieren tok en tidlig 3-0-ledelse i det avgjørende settet, som han til slutt vant 6-1.

For Argentina ble det en stor nedtur. Søramerikanerne hadde en gylden mulighet til å sikre landets første Davis Cup-tittel med finale på hjemmebane mot et skadesvekket lag, men greide ikke å innfri favorittstempelet. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere