*Nettavisen* Sport.

Sejersted beste norske på åttendeplass i super-G

BEST: Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske i super-G i alpin-VM med sin sjetteplass i Åre. Foto: Anders Wiklund / Tt (NTB scanpix)

Ingen av de norske maktet å gjøre noe med Dominik Paris som går mot VM-gullet i super-G i svenske Åre onsdag.

06.02.19 13:26

Til slutt ble det en skuffende dag sett med norske øyne. Adrian Smiseth Sejersted er beste norske på åttendeplass etter at 20 løpere har satt utfor, og nordmannen er hele 50 hundredeler bak det som etter alle solemerker er gullvinner Dominik Paris fra Italia.

Paris gjorde flere småfeil underveis i løypa og ristet på hodet da han kom i mål. Hoderistingen ble imidlertid fort gjort om til smil da han så konkurrent på konkurrent gjøre feil i den svenske VM-byen.

Aksel Lund Svindal, som kjørte sitt nest siste renn på toppnivå, lyktes ikke onsdag. Han gjorde ingen store og tydelige feil, men kjørte rett og slett ikke fort nok til å tukte den italienske gullvinneren.

Til slutt var Svindal 92 hundredeler bak Paris, og det holder kun til en beskjeden 14-plass foreløpig.

Heller ikke Kjetil Jansrud fikk det til i VM-løypa. Veteranen ble dratt veldig langt ut før andre mellompassering og tapte mye tid. Det klarte han aldri å kjøre inn, og 33-åringen ligger på 16.-plass.

- Det ble for mange feil. Rett og slett, sier Jansrud til NRK etter løpet.

Aleksander Aamodt Kilde var første norske startende med startnummer fem, men heller ikke 26-åringen kom seg gjennom den krevende løypa uten å gjøre feil. Den første feilen kom tidlig i løpa og gjorde at han mistet mye fart, mens han litt lenger ned var nær ved å kjøre ut da han såvidt klarte å holde seg på skiene etter å ha feilberegnet en sving.

Det gjorde at han endte over halvannet sekund bak Paris, noe som til slutt holder til en skuffende 17.-plass.

Dermed ble yngstemann Adrian Smiseth Sejersted beste norske med som som virker å bli en åttendeplass.

24-åringen åpnet bra, men var hele 85 hundredeler bak Paris før tredje mellompassering. En god avslutning gjorde imidlertid at han kjørte inn 35 hundredeler, og det holder til slutt til en solid åttendeplass. for mestereskapsdebutanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag