RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks av ti sier nei til OL i Oslo

STEMNINGEN HAR SNUDD: Selv om flertallet i Oslo stemte ja for OL i september, har stemningen snudd etter OL i Sotsji. Her representert ved IOC-medlem Gerhard Heiberg.
STEMNINGEN HAR SNUDD: Selv om flertallet i Oslo stemte ja for OL i september, har stemningen snudd etter OL i Sotsji. Her representert ved IOC-medlem Gerhard Heiberg. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)
59,2 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier nei til OL i Oslo i 2022. Det er ikke flertall for OL i noen landsdeler.

Oslo (NTB): Målingen Sentio har utført for Klassekampen er dyster lesning for OL-tilhengerne. Bare 34,7 prosent sier ja til at Norge skal arrangere OL.

Det er flertall mot OL i samtlige partier og i samtlige landsdeler, ifølge undersøkelsen.

Til tross for at et flertall av Oslos innbyggere i september stemte for OL, viser målingen at stemningen har snudd. 55,8 prosent av de spurte fra Oslo er motstandere av OL, mens 41,4 prosent er positive.

Nord-Norge er landsdelen som har den klart største andelen OL-motstandere. Her oppgir hele 77,4 prosent at de ikke ønsker OL i Norge.

I februar gjennomførte Nordlys og VG tilsvarende målinger. Begge målingene ble gjennomført samtidig som OL ble arrangert i Sotsji, og viste at henholdsvis 55,9 og 56 prosent av landets befolkning er motstandere av et vinter-OL i Oslo.

Klassekampens måling ble gjennomført i den siste uken i mars. 1.000 personer har svart på spørsmålet: «Bør Oslo søke om å få arrangere vinter-OL i 2022 eller bør vi la det være?»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere