ULLEVÅL: Onsdag offentliggjorde U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud troppen som reiser til EM-sluttspillet i Israel.

Den tidligere Vålerenga-treneren måtte plukke ut 23 spillere fra en bruttotropp på 40 mann før avreisen. Blant dem ble det funnet plass til en rekke unge karer fra Oslo.

Blackburns- og A-landslagets Joshua King fra Romsås og Vålerenga-produktet Håvard Nielsen fra Oppsal, nå hjemmehørende i den østerrikske toppklubben Red Bull Salzburg, får være med på moroa i mesterskapet.

To fra tysk fotball

Furuset-gutten og tidligere Vålerenga-spiller Harmeet Singh, som nå spiller i Nederland og Feyenoord er også funnet verdig en plass i troppen.

Det samme er Rødtvet-gutten Flamur Kastrati, som i spiller i tyske Erzgebirge Aue i 2. Bundesliga.

Med er også en annen spiller med tilhold i Tyskland, Omar Elabdellaoui, som spilte barneårene i Skeid, men nå er i Eintrach Braunschweig på utlån fra Manchester City.

Hønefoss-backen Alexander Groven, som har fortid i både Frigg, Lyn og KFUM, kom seg også gjennom nåløyet.

Holmlia-gutten Mathis Bolly, som nå spiller i 1. Bundesliga for Fortuna Düsseldorf, er utelatt fra EM-troppen. Kantspilleren annonserte nylig at han vil satse på landslagsfotball for farens hjemland Elfenbenskysten.

LES OGSÅ: Hedret ung eventyrer

Én fra Vålerenga

Vålerenga-målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn, som opprinnelig er fra Bergen, er én av tre keepere som blir med på reisen.

Det er derimot ikke klubbkompis og angriper Torgeir Børven, som også vokste opp i Hordaland.

Norge møter vertsnasjonen Israel, Italia og overmennene fra kvalifiseringen, England, i det innledende gruppespillet.

EM-sluttspillet sparkes i gang 5. juni med kamp mot Israel. Norge møter engelskmennene til ny duell tre dager senere, mens Tor Ole Skulleruds utvalgte skal måle krefter med Italia 11. juni.

Hele EM-troppen finner du her.

LES OGSÅ:
Fikset sitt tredje hat-trick på rad