RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks sekunder fra pallen

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Linda Grubben kjempet lenge om en pallplass på sprinten i Oberhof.

Se nederst for resultatene.

Linda Grubben skjøt på seg to strafferunder, og gikk i mål drøyt 25 sekunder bak vinner Magdalena Neuner (19). Neuner gikk uhyre raskt i sporet, og vant en klar seier til tross for to strafferunder.

Men selv om Grubben ble slått grundig i sporet av Neuner, gikk hun egentlig et brukbart renn.

På plassene bak fulgte landsmennene Andrea Henkel og Martina Glagow. Grubbens plassering er skiskytterjentenes beste på sprint hittil i sesongen. Før rennet var Tora Bergers 7. plass fra Östersund beste norske sprintresultat.

- Linda gikk ikke et toppløp i sporet, men det er et godt utgangspunkt for jaktstarten. Og selv om det ikke var et toppløp, så hadde hun 5. beste langrennstid. Grunnen til at de ikke virket så bra var at Neuner var fullstendig overlegen i dag, sier sportssjef Alf Koksvik til Nettavisen.

Alle nordmennene kvalifiserte seg for søndagens jaktstart, men uten å imponere altfor mye. Tora Berger ble nest nest på 17. plass, mens Liv Kjersti Eikeland lå godt an etter første skyting, men pådro seg hele fire bom på stående. Dermed var rennet ødelagt.

- Tora er blitt stabil på skyting, men hadde ingen toppdag i sporet. Jeg vet riktignok ikke hvor mye hun tapte på at hun mistet staven. Liv Kjersti får bare glemme sin stående skyting. Sånn kan skje, sier sportssjefen.

Positivt var det imidlertid at Gro Marit Istad-Kristiansen sesongdebuterte i verdenscupen. Hun ble bitt av flått, men returnerte fredag med 36. plass.

- Jeg tror nok ikke Gro Marit er så altfor stolt over dette rennet, men det var godt å se henne tilbake. Oberhof-løypa er ikke den enkleste, og Ruhpolding passer kanskje bedre. Det hun trenger nå er uansett flere gjennomkjøringer, og det skal hun få, sier Koksvik.

PS: Antall bom under er antall bom totalt på det tidspunktet i rennet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere