RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks strake for Vålerenga

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Gammel kjenning forlenget Lørenskogs mareritt i lokalderbyene.

VÅLERENGA – LØRENSKOG 3-2 (1-1, 1-1, 1-0):

JORDAL (Nettavisen): Vålerenga fortsetter å stikke kjepper i hjulene for naboklubbens planer om å hevde seg helt i toppen av norsk ishockey.

Ekstra surt for lørenskogingene var det kanskje at Mathias Trygg, som forlot dem til fordel for VIF i sommer, ble helt avgjørende for kamputfallet torsdag.

To mål av 27-åringen, som er yngre bror til Lørenskogs rutinerte tvillingpar Mats Trygg og Marius Trygg, senket osloklubbens «irriterende lillebror» fra øst enda en gang.

- Det var en spesiell kamp for meg, og litt ekstra følelser involvert når jeg møter gamle lagkamerater som jeg kjenner godt, og også to brødre. Det gjorde det litt ekstra gøy å vinne i dag, sier Mathias Trygg til Nettavisen.

Vålerengas matchvinner tror ikke han blir stilt til veggs av sine ti år eldre brødre etter dette.

- De er nok litt skuffa etter å ha tapt, men det får dem tåle.

Forsterket
Vålerenga og Lørenskog møttes fem ganger i seriespillet forrige sesong. Enga stakk av med seieren i samtlige av oppgjørene.

Før denne sesongen har Lørenskog forsterket laget kraftig på backsiden, men noen har også forsvunnet fra klubben. Deriblant yngstebror Trygg.

- Jeg hadde mine grunner til å bytte klubb. Det forsto ledelsen i Lørenskog. Jeg var glad for at Vålerenga ville ha meg tilbake, og er glad for å være her nå sier VIF-helten til Nettavisen.

Mathias Trygg avkrefter samtidig at ishockeyforbundets straff til Lørenskog på 20 minuspoeng hadde innvirkning på valget om å returnere til Jordal.

- Dette ble faktisk klart noen uker før den poengstraffen kom. Det kunne jo se litt ut som at jeg gikk på grunn av den straffen, men det hadde ikke noen betydning. Vi ble enig om å gå ut av kontrakten før det skjedde.

Åpen kamp
VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen uttalte tidligere i høst at Lørenskog holdt en annen klasse enn hans mannskap da oslolaget ble rundspilt i en treningskamp.

Den klasseforskjellen var det vanskelig å se noe til i Jordal Amfi torsdag. Vålerenga har siden da fått inn tre nye spillere på kontrakt i landslagsduoen Morten Ask og Alexander Bonsaksen, i tillegg til svenske Jonte Berg.

Årets første møte mellom de to naboklubbene startet med store åpninger i begge ender av banen. Lørenskog misbrukte en sjanse rett etter første dropp, mens VIF sølte bort sin første mulighet få sekunder etter.

Likevel tok det ikke mer enn drøye to minutter før Vålerenga hadde overlistet den unge bortemålvakten Joachim Svendsen. VIFs gullhjelmkledte poengkonge Jonas Oppøyen satte inn 1-0 fra kort avstand.

Gjestene hadde lite å by på i åpningsperioden helt til en tabbe i hjemmelagets forsvar forærte Martin Laumann Ylven sjansen til å trykke inn 1-1 alene med målvakt Steffen Søberg.

Trygg-dobbel
Tidlig i andre periode fikk Lørenskog spille med to spillere mer på isen da både Stefan Espeland og Daniel Sørvik satt i fryseboksen.

Gjestene sølte bort mesteparten av tiden uten å få farligheter ut av overtallet, men hentet seg inn akkurat i det Vålerenga fikk tilbake én av sine utviste. Kenny Corupe fikk en enkel jobb med å ordne ledelse for Lørenskog.

Resten av midtperioden ble preget av utvisninger og en rekke overtallsspill. De fleste av disse gikk i favør av bortelaget. Men det var VIF som først utnyttet fordelen. Mathias Trygg utlignet til 2-2 etter fullt kaos foran Svendsen.

Tredje periode ble lenge en stillingskrig, men med litt over tre minutter igjen skulle Trygg igjen overliste gamle lagkompiser. Dermed sørget han for at Lørenskog har tapt seks strake kamper mot VIF i Getligaen.

Romeriksklubben, som startet sesongen med 20 minuspoeng, har dermed fortsatt et tosifret antall poeng å kapre før de kan starte på null. LIK utvalgte har ikke råd til å tape mange oppgjør mot andre medaljekandidater om de skal ha håp om en topplassering i seriespillet.

- Frustrerende
Lørenskog-trener Dave Livingston innrømmer at tapsrekken mot VIF frustrerer hele laget. Amerikaneren syntes LIK gjorde mye bra i kampen, men påpeker at utvisninger må unngås når det gjenstår bare fire minutter og lagene har like mange mål.

- Jeg tror vi er like frustrerte som tilhengerne våre. Vi spiller mange gode kamper, og jeg synes ikke vi var dårlige i dag heller, men det glapp for oss igjen. Jeg vet ikke hvorfor, men det virker som Vålerenga har evnen til å avgjøre slike kamper på hjemmebane, sier Livingston til Nettavisen.

Fjorårets norgesmester Stavanger Oilers gikk på et noe overraskende nederlag for Lillehammer hjemme i DNB-Arena.

Gutta fra OL-byen tok med seg to poeng hjem godt hjulpet av en trøndersk duo. Vegard Spets ordnet ledermålet for Lillehammer tidlig i andre periode, assistert av Dag Morten Wehn og den amerikanske nykomlingen Jeff LoVecchio.

Kurt Davis utlignet senere i midtperioden. Kampen ble ikke avgjort i ordinær spilletid. Fem minutter inn i forlengningen sørget imidlertid Wehn for å avgjøre til Lillehammers fordel.

Storhamar er fortsatt ubeseiret og leder tabellen etter en oppskritsmessig seier 6-3 borte mot Stjernen. Kampen i Fredrikstad, som var mer jevnspilt enn tabellsituasjonen skulle tilsi, hadde ni ulike målscorere.

Øvrige resultater fra getligarunden torsdag:
Frisk Asker – Rosenborg 3-4 e.str. (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Sparta – Tønsberg 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere