Gå til sidens hovedinnhold

Seks strake tap for Norge

Selvtilliten blir igjen på Gardermoen når landslaget reiser til VM.

NORGE - SVEITS 2-3: Ni dager før Norge starter ishockey-VM med en knallhard kamp mot Finland, gikk Roy Johansens lag på sitt sjette tap av seks mulige denne måneden.

Trøsten får være at torsdagens 2-3-tap mot Sveits var et skritt i riktig retning i forhold til onsdagens 2-5-tap mot samme motstander.

Bedring
- Vi spiller mye bedre i dag. Mer fart i spillet. Vi rettet opp en del småting i vårt eget spill. I går slurvet vi mye med pucken i midtsonen, sier Per-Åge Skrøder til Nettavisen.

Et oppvaskmøte torsdag formiddag hjalp. I alle fall litt.

Nettopp Skrøder viste at han fortsatt har scoringsteften intakt. 31-åringen scoret begge målene til Norge. Det første kom 15 minutter og 10 sekunder ut i første periode og sørget for 1-1, det andre kom i undertallsspill på tampen av andre periode.

- Det var moro å få inn et par, jeg har ikke vært helt på topp den siste tiden. Har vært litt seig i beina etter mye trening, forteller Skrøder, som denne sesongen gjorde knallsterke 30 mål og 29 assists på 55 kamper for Modo i den svenske eliteserien.

Romano Lemm, Thomas Ziegler og Patrik Bärtschi scoret sveitsernes mål torsdag kveld, mens Patrick Thoresen assisterte på begge målene til Skrøder, mens Mats Trygg hadde assist på det første. Backveteranen Trygg endte for øvrig kampen med +2 i pluss/minus-statistikken, noe som ganske sikkert var oppløftende etter onsdagens marerittkamp.

- Høyt nivå
Uansett er det lite som tyder på at Norge skal klare å gjenskape den gode prestasjonen fra forrige VM, da Roy Johansen ledet landslaget helt til kvartfinale.

- Dere er vel ikke stinne av selvtillit før avreisen til Sveits?

- Nei, vi er ikke fornøyde med spillet vårt. Men vi trenger disse kampene for å komme opp på nivået. VM spilles på et høyt nivå, og det kommer vi opp på nå. Vi trenger disse tankevekkerne. Og vi har nok å henge fingrene i før vi kan begynne å tenke på kvartfinale, konstaterer Skrøder.

Foruten Finland skal Norge også møte Tsjekkia og Danmark i gruppespillet i Sveits. Tsjekkia er en av gullkandidatene, mens Danmark har flere NHL-proffer og et sterkere lag enn noen gang.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken