*Nettavisen* Sport.

Seks strake uten seier

FOSSHAUGANE (TV2 Nettavisen): Sogndal ledet 2-1 og var på vei mot en etterlengtet seier da Hannes Sigurdsson scoret og gjorde at sogndølene nå står uten seier på seks kamper.

23.09.03 08:43

SOGNDAL-VIKING 2-2: Alt lå til rette for Sogndal-seier. Marco Reda var sjef bakerst, mens Ousman Nyan i perioder storspilte på midtbanen. Da Håvard Flo satte inn 2-0 målet tidlig i andre omgang, så alt lyst ut for hjemmelaget.

Kampfakta Sogndal - Viking

Men Sogndal ble hardt straffet for en lovlig tynn spillerstall for tiden. Raoul Kouakou sonet for sitt røde kort, mens Kjetil Holvik ble skadet på oppvarmingen. Når så Rune Buer Johansen og Tommy Øren er ute med skade, minker det på kvalitetsspillere hos Sogndal.

- Veldig bittert for gutta som virkelig stod på og ville vinne. Jeg følte vi kontrollerte det hele på 2-1, men det ble hektisk på slutten med en rekke skader og bytter. Dessverre glapp seieren, men jeg føler ikke formkurven peker nedover, sier Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

Forsvarssjef Marco Reda mener Sogndal er gode nok for medaljer, men innser at det blir vanskelig slik situasjonen er nå.

Bittert
- Det var utrolig bittert å miste seieren. Sånne kamper må vi vinne for å henge med i medaljestriden, og vi burde nok fått avklart før Sigurdsson kom til avslutning. Likevel går vi til Lyn-kampen med krum nakke og stor glød på Fosshaugane kommende søndag, sier en meget god midtstopper, Marco Reda, til TV 2 Nettavisen.

Mot Viking spilte kanadieren sin 17. hjemmekamp uten tap.

Viking fikk en fortjent redusering da Bjørn Dahl lobbet ballen elegant i det lengste hjørnet etter en flott pasning fra Bjarte Lunde Aarsheim. Dermed startet et stormløp mot Terje Skjeldestad i SIL-målet. Og da islendingen Hannes Sigurdsson utlignet til 2-2 på overtid, kunne glade vikinger juble.

- Hannes har vist at han har noe på gang. Jeg visste han kunne gjøre det for oss, og jeg er veldig fornøyd med spillerne i dagens kamp. Nå er vi med i medaljekampen og skal møte lagene foran oss på tabellen. Dermed er det opp til oss selv å vise at vi er gode nok, mener Viking-sjef Kjell Inge Olsen.

Høy moral
- Men hvorfor vi må ligge under med to mål for å vise at vi har høy moral, er noe spillerne må finne ut av. Sånn sett irriterer det meg at vi ikke kommer i gang før, sier Olsen.

Han så en strålende opplagt Brede P. Hangeland dirigere Viking-forsvaret der han vant de fleste duellene med Håvard Flo.

- Det ble tøffe tak som ventet, men Håvard er en fair spiller, så det gikk greit. Alt i alt er vi heldige som får med oss poeng på overtid, men vi spilte likevel en god fotballkamp mot et av seriens beste hjemmelag. Uavgjort var på en måte riktig, mener Viking-profilen.

Føler seg skyldig
Ingen på Fosshaugane er direkte uenig i det, men for Sogndal-kaptein Håvard Flo var skuffelsen til å ta og føle på etter kampslutt.

- Jeg skulle så gjerne ha vært matchvinner og føler meg som en av de skyldige da jeg regelrett bommet på ballen i forkant av 2-2 målet. Men vi ble presset voldsomt tilbake, noe som altså straffet seg. Forbannet ergerlig, avslutter en skuffet Sogndal-kaptein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.