Gå til sidens hovedinnhold

Seks utvist i Barcelona-derby

Seks spillere ble utvist i lørdagens byoppgjør i Barcelona. Kampen startet som målfest og sluttet som parodi.

- Dette var et av de verste lokaloppgjørene noensinne, klaget Espanyol-president Daniel Sanchez Llibre etter kampen. Seks utvisninger er rekord for spansk 1. divisjon, og enda verre ble det da misfornøyde Espanyol-tilhengere herjet på tribunen før pause og prøvde å storme banen i 2. omgang.

Storebror Barcelona er likevel ganske fornøyd etter å ha snudd den vonde tapsrekken med seier 3-1. Det var lagets første seier på fem kamper.

Jordi Cruyff stupte inn 1-0 for Espanyol i det 8. minutt på pasning fra en annen tidligere Barcelona-spiller, Ivan De la Pena. Gleden varte ikke lenge, for i sitt comeback etter en månedslang skade brukte Ronaldinho bare to minutter på å utligne.

Barcelona har slitt veldig i Ronaldinhos fravær, men brasilianeren gjorde underverker umiddelbart da han var tilbake. Han la opp til Patrick Kluiverts 2-1-scoring, før nederlenderen utnyttet en keepertabbe til å øke ledelsen.

Kom til kort

Etter 35 minutter hadde lagene scoret ferdig. Tilhengere av tabelljumbo Espanyol begynte å brenne seter på tribunen og slåss med politiet, og snart gnistet det til også på banen - etter at Espanyol følte seg snytt for to straffer.

De la Pena var den første som ble utvist av strenge Alfonso Pino Zamorano. Det skjedde like før pause da han felte Michael Reiziger.

To minutter ut i 2. omgang fikk Barcelona-forsvareren Rafael Marquez sitt annet gule kort, og noen minutter senere slo lagkameraten Ricardo Quaresma følge i garderoben da også han fikk gult kort nummer to.

I det 61. minutt var også Espanyol nede i ni spillere da Toni Soldevilla ble utvist. Phillip Cocu fra Barcelona fikk rødt fem minutter senere da han felte Raul Tamudo som bakerste spiller. To minutter før slutt fikk Albert Lopo fra Espanyol sitt andre gule og sørget for at det var åtte mot åtte.

Blodbad

- Dommeren var, hvordan skal jeg si det, litt pedantisk. Kanskje han fulgte reglene, men jeg synes ikke kampen var slikt et blodbad at den burde ha seks utvisninger, sa Barcelona-trener Frank Rijkaard som takket være seieren får et lite pusterom.

I en annen kamp lørdag kom Bjørn Tore Kvarme og lagkameratene i Real Sociedad ned på jorda etter avansementet i mesterligaen. De tapte 0-2 for Villarreal og er fortsatt under nedrykksstreken.

Celta og Atletico Madrid delte poengene med 2-2 i Vigo.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud