RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sekssjokk for Rosenborg-spion

Rosenborg
Rosenborg Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Det var samba, det var rock ’n roll og det var rekord. Og en latvier som rev seg i håret.

Klikk her for kampfakta

LILLESTRØM – ROSENBORG 0-6: Han visste ikke om han skulle le eller gråte, RBK-spionen Saulius Cekanavicius. Rosenborgs neste motstander i europacupen, FK Ventspils, hadde sendt sin assisterende manager av gårde for å finne svakhetene hos fotballtrønderne på vei mot sitt tolvte strake seriemesterskap.

Han fant ingen.

- Vi kan ha en mulighet hvis Rosenborg har en dårlig dag, sa Cekanavicius i pausen. Da ledet trønderne 3-0, og hadde avgjort kampen allerede etter 14 minutter med scoringene til Rosenborg-gigantene Harald Brattbakk (2) og Ørjan Berg.

- Vi trenger flaks

Andreomgangen gjorde den latviske nestkommanderende enda mer forsiktig.

Etter at Rosenborg hadde tillatt å slippe hjemmelaget litt mer inn i kampen, vartet Espen Johnsen opp med tre hundreprosents redninger, bare for å vise at det heller ikke er problemer med de bakre linjene hos seriemesteren. Samtidig doblet Ståle Stensaas (2) og Øyvind Storflor ledelsen.

Latvieren trodde knapt det han så, og lo, ristet på hodet og rev seg i håret, før han til slutt bøyde seg frem til TV2 Nettavisens utsendte journalist, og innrømmet - We need luck, much luck! (”Vi trenger flaks – mye flaks!)

- I fjor spilte vi mot Stuttgart (Ventspils tapte begge kampene 1-4, red. anm.). Dette Rosenborg-laget er meget godt organisert, og ligner mye på det tyske laget vi møtte i forrige sesong - jeg synes de virker minst like gode!

Og om ikke Cekanavicius har rett i at de på en god dag kan slå ut Rosenborg av UEFA-cupen, har han i alle fall rett i akkurat det.

Ingen andre lag i Norge, og få lag i Europa, er i stand til å gjøre etter trønderne det de gjorde på en mørk høstkveld på Åråsen. Og best av alt – da den ene rekorden røk, dukket en, og kanskje to nye opp.

Rekordlaget

Rosenborg kunne ikke gjøre så mye med at Bodø/Glimt hindret dem i å innkassere et rekordtidlig seriegull, da nordlendingene tidligere på søndag slo Brann. I stedet gikk de ut og gjorde jobben sin så godt at rekordbøkene på Åråsen må omskrives.

0-6 er ikke bare tidenes største hjemmetap for Lillestrøms. I tillegg er det så vidt TV 2 Nettavisen erfarer også Lillestrøm største tap i toppserien noensinne, et sted de har hatt tilholdssted siden 1975. 2-7, også det for Rosenborg, var deres tidligere ”rekord”.

- Jeg liker rekorder, men denne kunne jeg godt ha klart meg uten, innrømmet Lillestrøms gamle, men ikke fullt så ærverdige lagkaptein for anledningen, Torgeir Bjarmann. - Greit nok, Rosenborg er Norges beste lag, men i dag gjorde vi dem ekstra gode, sukket en oppgitt Bjarmann, som før kampen offensivt hadde gått ut i hjemmeprogrammet med tittelen ”VI KAN VINNE”.

Større løgn skal en lete lenge etter, og forfatteren av artikkelen bør snarest klages inn for Forbrukerombudet for villedende markedsføring. Lillestrøm-spillerne var statister fra ende til annen, og de fikk en leksjon de sent vil glemme.

Den norske U-21 landslagsspilleren Pål Steffen Andresen fikk den utakknemlige gleden av å skulle markere en scoringskåt Harald Martin Brattbakk. Det klarte han nøyaktig i to minutter og åtte sekunder, før trønderen scoret sitt første med en frekk chip.

- Dette var ikke moro, innrømmet høyrebacken. - Vi var totalt sjanseløse

Ti minutter senere scoret den samme trønderske måltyven sitt andre for dagen med en utsøkt skruball inn i det lengste krysset.

Snart forbi Belsviks 159

- Et fint mål, ja, nikket Brattbakk som gikk ut med en liten strekk i pausen. Nå sikter han mot Petter Belsviks målrekord (159), og rekorden ryker snart. Brattbakk står nå med 154 mål, og med fire mål på de siste to kampene for de svart-hvites måless, er det ikke lenge før det skjer. - Men jeg kan ikke garantere at det skjer i høst, sier Brattbakk til TV 2 Nettavisen.

At rekorden tas, er også med- og motspillere like sikre på.

- Klart han klarer det, skryter Torgeir Bjarmann. - Han er en veldig dyktig avslutter. Han kan være borte i en kamp i 89 og et halvt minutt, så dukker han brått opp og scorer.

- Jo da, Brattbakk tar den rekorden, sier en selvsikker Rosenborgs Ola By Rise. - Kanskje ikke i høst, men den kommer snart!

Seriegull på Lerkendal

Kommende helg avgjøres serien på Lerkendal når Bodø/Glimt kommer på besøk, mens Fotballforbundet står parat til å dele ut mesterskapsmedaljene. Ett poeng er alt trønderne trenger for å innkassere mesterskapet, noe de vil klare – rett og slett fordi de er Norges suverent beste lag.

Hvem som skal lede troppene, blir mer spennende.

Åge Hareide var borte fra Åråsen-kampen med vond rygg, og Ola By Rise lanserer seg selv som en ny trenerkandidat på Lerkendal, om enn med et smil om munnen:

- Nå har jeg ledet Rosenborg seks ganger på bortebane i trenings-, serie- og ymse cupkamper. Alle seks gangene har Rosenborg vunnet, skryter den midlertidige RBK-sjefen.

Kanskje det her finnes en snarlig, fremtidig løsning som både Norge og Rosenborg kan ha nytte og glede av?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere