RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sekunder fra å gå fryktelig galt

Foto: LEONHARD FOEGER (REUTERS)
Sist oppdatert:
- Jeg bare senket hodet og håpet han ikke ville røre seg, for jeg kunne ikke endre retning, sier utforkjøreren.

I skyggen av Aksel Lund Svindals sølvmedalje i OL-utforrennet i Whistler mandag utspant det seg et drama som kunne fått katastrofale følger, kun dager etter den tragiske ulykken der den georgiske akeren Nodar Muaritashvili mistet livet.

Mens australske Craig Branch suste nedover utforløypa fra sitt startnummer 39 snublet en løypearbeider og falt helt nederst i løypa. Funksjonæren mistet en stav og klarte ikke å komme seg ordentlig bort. Da Branch nærmet seg mållinja fikk han sjokk.

- Jeg landet etter det siste hoppet og så mot mållinjen. Der så jeg en person som var veldig nærme løpslinjen min, sier Branch etter løpet ifølge Reuters.

- Kunne ikke endre retning
Han var ikke sikker på at han villle klare å unngå personen.

- Jeg visste ikke om personen sto stille eller beveget seg. Jeg bare staket ut linjen til mål, senket hodet og håpet at han ikke ville røre seg, for jeg kunne ikke endre retning, sier Branch.

Han unngikk med få meter å kjøre ned funksjonæren.

- Dette var åpenbart veldig farlig, ikke bare for ham, men også meg. Hadde vi krasjet ville det vært svært sannsynlig at det ville blitt alvorlige skader, mener Branch.

- Skremmende
Australieren var naturlig nok sjeleglad for at det gikk bra.

- Det var skremmende, men det er sånn som kan skje. Heldigvis skjedde det ikke noe alvorlig. Jeg er sikker på at arrangørene kommer til å se på episoden, sier Branch.

- Ingen skandale
Det hadde han rett i. Arrangørene tok straks tak i hendelsen, men fant etter sine undersøkelser ut at det ikke hadde skjedd noe galt.

- Dette var ingen stor skandale. Det er sånn som skjer, sier renndirektør Günther Hujara til Reuters.

- Da løypefunksjonæren falt var det for sent å stoppe løperen som var i gang i løypa. Det så skummelt ut, men ingenting skjedde, understreker Hujara.

Han mener man må regne med at slike uhell kan oppstå.

- Det burde ikke skje, men vi trenger disse funksjonærene for å holde løypa i god stand. Slike ting kan skje på et tidspunkt da det nesten er umulig å gjøre noe. Denne personen bare falt, sier Hujara.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere