Gå til sidens hovedinnhold

Selnæs har returnert til Norge: - Har fått lov til å finne seg en ny klubb

Den norske landslagsspilleren Ole Selnæs (25) har havnet i en svært vanskelig klubbsituasjon. Nå kan nordmannen returnere til europeisk fotball.

Selnæs har vært en viktig spiller for Norge de siste årene, men på få måneder har nordmannens klubbsituasjon tatt en dramatisk vending.

Først rykket trønderen ned med kinesiske FC Schenzhen i desember, før utbruddet av coronaviruset nylig førte til at den kinesiske ligaen ble utsatt på ubestemt tid.

Selnæs har på grunn av situasjonen returnert til Norge.

Per Joar Hansen, assistenttrener på det norske A-landslaget, møtte Selnæs i Trondheim forrige uke.

Landslagsassistenten avslører til Nettavisen at det kan være aktuelt med et klubbytte for Selnæs, men presiserer at dette er noe trønderen må finne ut av selv.

- Han har fått lov av klubben sin til å finne en ny klubb å spille for mens ligaen der borte avventer situasjonen, sier «Perry» til Nettavisen.

For øyeblikket er det få ligaer med åpent overgangsvindu, men Norge, Sverige og Polen er land som fortsatt kan hente spillere i februar.

Spørsmålet er om det vil være aktuelt for Selnæs.

Nordmannen tjener titalls millioner i Kina og det er usikkert hva som vil skje med avtalen hans med FC Schenzhen dersom han drar på lån.

- Dette må spilleren selv finne ut av. Han må finne ut hvilke avtaler han får med klubben med tanke på utlån, lønn, kontraktsforhold og den biten der, sier Hansen.

SE: Nettavisen sender flere titalls kamper med norske lag fra Marbella - se oversikten her

Møter Serbia i mars

Landslagsassistenten er derimot ikke i tvil om at han og landslagssjef Lars Lagerbäck helst ønsker å benytte seg av spillere som spiller kontinuerlig for klubblag.

Likevel skal Selnæs fortsatt være aktuell for den norske troppen som i mars skal møte Serbia på Ullevaal Stadion til play-off-kamp til EM.

Landslagsassistenten har den siste tiden hatt møter med de fleste av spillerne som er aktuelle for Norges tropp - deriblant Selnæs.

«Perry» forteller at de vil fortsette å følge med på situasjonen til trønderen og antyder at han håper trønderen finner seg en klubb.

- Opp mot en så viktig kamp, så er det alltid en fordel å være i sesong og spille kamper som betyr noe, sier Hansen.

Skulle det være aktuelt for Selnæs gå på lån til en norsk klubb vil han kun få med seg treningskamper før Serbia-kampen ettersom Eliteserien først starter 4. april.

«Perry» gjør det imidlertid klart at alt er bedre enn å ikke spille fotball.

- Vi følger spillere som også tilhører skandinaviske klubber. Vi må avvente og se, sier landslagsassistenten.

«Perry» føler med Selnæs som har havnet i en slik klubbsituasjon.

- Det er mye man ikke kan påvirke i livet. At en sånt alvorlig virus bryter ut i Kina er noe trenere eller spillere ikke kan gjøre noe med. Det er helsemyndighetene i de ulike landene som tar de beslutninger. Da får fotball være fotball. Det viktigste er helsa til folk og at man klarer å stoppe et videre utbrudd. Det må man bare forholde seg til.

- Nå er situasjonen sånn som den er for Ole. Han må bare gjøre det beste ut av det og så er det til syvende og sist han som må ta det valget om hva han vil gjøre selv, forteller Hansen.

LES OGSÅ: TV-kameraene fanget opp grov Ramos-melding til Martin Ødegaard: - Slang med leppa

Rekdal: - Kinkig situasjon

Tidligere landslagsstjerne Kjetil Rekdal synes det er synd at Selnæs har havnet i en slik situasjon.

- Det er en kinkig situasjon både når det gjelder landslag, klubblag og for gutten selv, sier Rekdal til Nettavisen.

- Det løser seg sikkert på et eller annet tidspunkt, men å skifte klubb med en «tung» kontrakt over natta er ikke lett det heller. Men det blir en vurdering for Selnæs selv. Hvor mye økonomi vil han si fra seg for å få spille fotball? Jeg tror ikke han får en lignende kontrakt en annen plass, forteller Rekdal.

Til tross for den krevende klubbsituasjonen tror han likevel at Selnæs kan bli å se på det norske laget som skal møte Serbia i mars. Rekdal viser til Markus Henriksen som fikk muligheten for Norge til tross for at han ikke fikk spille for Hull i fjor høst.

- Markus Henriksen motbeviste det her litt. Han spilte ikke kamper fra sommeren til jul, men han gjorde brukbare landskamper likevel. Man mister ikke alt på en gang, men det er klart at det ikke er gunstig å ikke spille kamper. Når man har uro rundt klubbsituasjonen sin i tillegg så er ikke det noe pluss, sier Rekdal til Nettavisen.

Den tidligere landslagsprofilen tror Lagerbäck bestemmer seg for hva han gjør med Selnæs når de møtes på samling.

- Lagerbäck vil se på trening om han er klar eller ikke, sier Rekdal.

LES OGSÅ: Fotballhistoriens ti verste januar-overganger (+)

Mathisen: - Jeg vet at han har trent godt

Også fotballekspert Jesper Mathisen er klar på at situasjonen ikke er optimal, men tror ikke klubbsituasjonen får så mye å si for landskampen i mars.

Han mener det ikke vil utgjøre noen spesiell forskjell dersom Selnæs bytter klubb ettersom det kun er én måned igjen til kamp.

- Jeg vet at Ole har trent godt i det siste for seg selv og med hjelp av noen som er flinke med det. Han er en type som alltid er i bra fysisk forfatning. Man mister litt når man ikke får spille kamper og ikke trener med et lag, men jeg tror ikke det har så mye å si i Ole sitt tilfelle. Han er en smart spiller og en godt trent spiller, sier Mathisen til Nettavisen.

TV 2-eksperten forteller at Selnæs har blikket rettet mot Serbia-kampen.

- Han sier selv at det er ett fokus for ham den neste måneden og det er den kampen. Sånn sett så kan han fokusere på bare det, forteller Mathisen.

LES OGSÅ: Sportsintervjuet: Mads Hansen

Skulle imidlertid Norge gå til EM mener Mathisen at en klubbskifte vil være viktig.

- Da synes jeg det er langt mer kritisk. På grunn av coronaviruset så vet han ikke når ligaen starter igjen. Så hvis det blir sluttspill så vil jeg tro at han er veldig opptatt av å finne seg en klubb. Hvis det er lån som er aktuelt, så kan han spille for hvilken som helst europeisk klubb for å få spilletid, sier eksperten.

Norge møter Serbia på et utsolgt Ullevaal Stadion 26. mars. Vinner Norge kampen vil de møte vinneren av Skottland-Israel på Ullevaal Stadion 31. mars til en avgjørende play-off-finale.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Bjørn Tore Kvarme som er agent i selskapet som representerer Selnæs, men han har ikke svart på våre henvendelser.

Nettavisen har også vært i kontakt med Mikael Dorsin, sportslig leder i Rosenborg, men han har foreløpig ikke villet gi noen kommentar.

Ole Selnæs har heller ikke svart på Nettavisens henvendelser.

LES OGSÅ: Ferguson ble forbannet på TV 2-profil: - Han bare så på meg og gikk (+)

Kommentarer til denne saken