«Selv i dårlig form, er jeg bedre enn ham»

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Mark Cavendish legger lite imellom når han omtaler egen lagkamerat.

07.04.10 18:47

Forholdet mellom Team Columbias to supersprintere har lenge vært en betent affære.

Derfor har Mark Cavendish (24) og André Greipel (27) sjelden konkurrert sammen de siste to årene. For eksempel kjørte førstnevnte Tour de France og Giro d'Italia i fjor, mens tyskeren fikk frie tøyler under Vuelta a España.

Med britens 24 seirer forrige sesong, har det vært lite å klage på. Spesielt ettersom Greipel var nummer to på lista, med totalt 20 pinner.

Ventet på sjansen
Men etter at HTC-Columbias frontfigur har slitt med tanntrøbbel og dårlig treningsgrunnlag i sesonginnledningen, surnet stemningen betraktelig da Greipel opplevde det som å bli «vraket» foran sprinternes egen klassiker, Milano-Sanremo.

Les også: Freire tok en Boasson

På det tidspunktet hadde ikke Cavendish tatt en eneste seier, mens «Gorillaen» allerede hadde fem 2010-seirer i beltet.

- Cavendish har noen problemer for tiden. Jeg har gjort noen gode løp. Når det kommer til spurten, kan man stole på meg, uttalte Greipel i etterkant av lagkameratens skuffende 89.-plass – over seks minutter bak Oscar Freire – i Sanremo.

Rittet han selv altså ikke ble tatt ut til:

- Det var et slag i ansiktet. Mine prestasjoner hittil i sesongen har ikke vært så dårlige at jeg fortjente å bli utelatt fra laget, fortalte Greipel ifølge Velonation.

- Kjører ikke sammen
Det var ikke til å unngå at Cavendish ble konfrontert med disse uttalelsene etter Flandern rundt. I mellomtiden hadde det også blitt klart at det amerikanske laget lar Greipel sykle Giro d’Italia, mens Cavendish og hans entourage må ta den lange turen til Tour of California i samme tidsrom.

Tradisjonen tro svarte unggutten på tiltale da han ble spurt ut om forholdet til tre år eldre Greipel:

- Det er ikke et stort problem for meg å sykle på samme lag (som Greipel), fordi jeg er en bedre rytter, fortalte Cavendish til The Guardian.

- Kan dere kjøre sammen i Tour de France?

- Det er ingen som helst sjanse for at han kommer til et sykkelritt jeg er tatt ut til. Selv når jeg er i dårlig form, er jeg bedre enn ham, glefset «Cannonball Cav» tilbake.

Irritert på Greipel
Den munn- og fotrappe sprinteren lot det ikke bli med det, heller:

- Jeg var ganske irritert på etter Greipels kommentarer om Milano-Sanremo. Hvis han trodde han kunne vinne, burde han sagt det før rittet og ikke mens han har resultatlisten i hånden. Det var ikke på grunn av dårlig form at jeg ikke vant i Sanremo, det var på grunn av uflaks. I fjor vant jeg mens jeg «klødde meg på nesa».

- I år var det en mulighet for at jeg kunne gjøre det igjen. Det er umulig for Greipel å vinne en monumentalklassiker, påstår Cavendish.

- Ønsker ikke å vinne små drittløp
Gutten fra Isle of Man lar seg heller ikke skremme av Greipels seirer denne sesongen: Tre etappeseirer i Tour Down Under, en etappeseier i Mallorca rundt og en i Algarve rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Cavendish står fortsatt med sin ene triumf i Katalonia rundt.

- Hvis det eneste jeg tenkte på var å vinne ritt, hadde jeg ikke stilt opp i hvert eneste ProTour-ritt. Jeg er inneforstått med at jeg for øyeblikket konkurrerer for å være i best mulig slag for Tour de France og VM. Dersom jeg ønsket å vinne små drittløp, hadde jeg stilt til start i små drittløp, avslutter Cavendish.

PS! Team Sky har for øvrig Mark Cavendish som sitt prioriterte overgangsmål etter denne sesongen. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.