Onsdag meldte flere norske medier at Bislett-starten kunne være i fare for Norges ledende spydkaster Andreas Thorkildsen. Dette som følge av at den dobbelte olympiske mesteren måtte avbryte ei treningsøkt tirsdag ettermiddag på grunn av nye lyskeproblemer.

Onsdag ettermiddag kom kontrabeskjeden.

– Selvfølgelig skal jeg kaste på Bislett! sier Thorkildsen til de frammøtte på Oslo Plaza.

Likevel innrømmer han at han har en føling i lysken, men tror ikke dette vil skape trøbbel for konkurransen fredag.

– Det stakk litt i går (tirsdag), men jeg har vært hos både lege, fysioterapeut og kiropraktor. Legene sier jeg er bedre i dag. Med gode forberedelser skal det gå fint å kaste, sier spydesset.

Håper på kast over 88 meter
For Thorkildsen er Bislett Games et av sesongens aller største mål ved siden av VM i Berlin i august der nordmannen, som har vunnet to OL-gull (2004 og 2008), er på jakt etter sitt aller første VM-gull etter at det er blitt sølv både i 2005 (Helsingfors) og 2007 (Osaka).

– Konkurransen på Bislett er veldig viktig for meg. Det er den viktigste foruten store mesterskap. Man føler litt ekstra press på hjemmebane, og man ønsker å underholde hjemmepublikum. Det er en spesiell atmosfære og det pirrer litt ekstra. Samtidig er det en utrolig respons dersom man kaster langt, forklarer Thorkildsen.

Onsdag ettermiddag møtte han pressen sammen med erkerival og kompis Tero Pitkämäki. Også i år vil denne duellen bli et av høydepunktene i Oslo.

Pitkämäki trives godt i Oslo, selv om det er på «fiendens» territorium. Han tror han må kaste langt for å slå nordmannen på hjemmebane.

– Jeg må nok kaste minst 88 meter for å slå ham her, sier Pitkämäki, og kikker på Thorkildsen før han legger til sitt sedvanlige smil.

– Jeg kaster 88,25, svarer Thorkildsen kjapt.

– Ja, da får jeg kaste 88,30, repliserer finnen.

Det er tydelig at de fortsatt har en fin tone sammen – til tross for tøffe dueller gjennom fire-fem år.

Se opp for en latvier!
På Bislett er stillingen 2–2 de to imellom. Hittil i år har de møttes tre ganger, og stillingen er 2–1 i Pitkämäkis favør.

Likevel må nok duoen se opp for en tredje konkurrent. Latvieren Vadims Vasilevskis har nemlig årsbeste i verden. Han har kastet 90,71, Thorkildsen er nest lengst med 88,97. Pitkämäki har 86,78 fra Fana som sitt beste kast hittil i år.

Klokken 20.10 fredag kveld starter alvoret. Da er kameratskapet byttet ut med konkurranseinstinktet. Thorkildsen slo Pitkämäki på finnens hjemmebane i Seinäjoki tidligere i år. Nå vil nok finnen slå nordmannen i Oslo.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!