Se hva Martin Ødegaard sier før den viktige kampen mot Tyrkia:

ISTANBUL/ OSLO (Nettavisen): Skjebnekampen mot Serbia hjemme på Ullevaal i fjor endte med tap, som sørget for at Norge ikke kvalifiserte seg til sommerens EM.

Før EM i 2016 ble det stopp i playoff-en mot Ungarn.

Dette er to eksempel på at Norge har sviktet i de mest avgjørende kampene de siste årene. Slik har det vært flere ganger de siste 21 årene, som er like lenge siden Norge sist var i et mesterskap.

- Må gjøre noe annerledes

Fredag kveld venter nok en skjebnekamp, når Norge møter Tyrkia på bortebane i VM-kvalifiseringen. Med seier vil Norge være et stort steg nærmere å kvalifisere seg til mesterskapet i Qatar, mens med poengtap kan situasjonen fort bli verre.

Landslagskaptein Martin Ødegaard fikk torsdag kveld spørsmål om Norges dårlige resultater i skjebnekamper. Han er ærlig på at Norge nå er nødt til gjøre noe annerledes for å lykkes mot Tyrkia.

- Vi må gjøre noe annerledes. Det er ikke godt nok det vi har levert tidligere. Vertfall ikke det jeg har vært med på av viktige kamper tidligere, sier Ødegaard på pressekonferansen i forkant av kampen mot Tyrkia.

Kjenner ikke på ekstra press

Han mener likevel forrige landslagssamling vitner om at det nå ser lysere ut for Norge.

- Jeg føler vi tok et steg sist og hadde en veldig bra samling. Vi får prøve å gjenskape det og gjøre det samme som sist og bygge videre på det vi gjorde da. Hvis vi har tro på det vi driver med er det fullt mulig å få et godt resultat, sier Ødegaard.

Arsenal-stjernen føler imidlertid ikke på noe ekstra press for han personlig, nå som Norge mangler flere viktige spillere, som blant annet Erling Braut Haaland.

- Det har jeg kjent ganske lite på. Vi er et lag og vi er avhengig av alle. Vi mangler noen, men det er ikke fokuset vårt nå. Vi har en meget bra tropp og meget bra lag. Og vi er avhengig av alle sammen for å vinne i morgen, sier han, før han konkluderer:

- Det er opp til laget og ikke enkeltspillere.

Norges viktige landskamp mot Tyrkia spilles fredag kveld klokken 20.45. Kampen kan du følge direkte hos Nettavisen.