MAROKKO – CANADA 1–2

Innledningsvis så det ut til at kampen skulle bli en seiersmarsj for Marokko, men en svak andre omgang gjorde at oppgjøret ble spennende helt til siste slutt. Det ble til slutt Marokko som sikret seieren og nasjonen har sikret avansement i Qatar-VM.

Marokko kom i gang på best mulig vis mot Canada. Allerede etter fire korte minutter tok Marokko ledelsen på Al Thumama Stadium i Qatar. Tjue minutter senere gjorde de det igjen.

Hakim Ziyech og Youssef En-Nesyri var spillerne som ga Marokko en drømmestart på kampen, som senere skulle vise seg å sikre seier og et svært etterlengtet avansement til sluttspillet. Marokko hadde nemlig ikke tatt seg dit på hele 36 år, og de aller færreste hadde nok spådd på forhånd at nasjonen skulle ta seg så langt i mesterskapet.

Første omgang gikk imidlertid ikke knirkefritt for de hvitkledde. Fem minutter før pause var Nayef Aguerd uheldig og hjalp Canada med å sikre deres første og eneste mål for kvelden. Den tidligere Vålerenga-spillerens selvmål gjorde at Canada fikk håpet tilbake. Sistnevnte var for øvrig allerede slått ut av mesterskapet og spilte kun for egen ære torsdag kveld.

Tre minutter på overtid i første omgang virket det som om Marokko skulle sette kronen på verket i Qatar. Nayef Aguerd jublet for mål, men dommeren slo raskt fast at spilleren var i offside da han satte ballen i mål. Det sto uansett 2–1 til Marokko da spillerne gikk i garderoben. En noe heldig, men en overraskende ledelse var dermed et faktum.

Les også: Ben White reiser hjem fra VM

– Nødt til å våkne

Etter hvilen kom Canada ut med en ny giv og virket å være innstilt på å gi Marokko kamp til døra. De rødkledde var mye mer på hugget nå enn tidligere i oppgjøret.

– Marokko er nødt til å gjøre noen grep. Det de har vist etter pause er langt unna det de viste i første omgang, mente TV2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

Etter 70 minutter fikk Marokko passet sitt påskrevet da deres egen sisteskanse måtte redde et Canada-forsøk på linjen. Situasjonen ble sjekket, men ballen landet på streken. Dermed slapp Marokko unna med skrekken.

– De er nødt til å våkne og det fort. Dette kan de ikke være bekjent av. De er i ferd med å gi fra seg initiativet. De er også bare et par scoringer unna å risikere å ryke ut også, fortsatte Amankwah.

Til tross for at Canada hadde vært klart beste i andre omgang, klarte Marokko å holde unna helt inn i Qatar. Kampen endte 2–1 og marokkanerne er videre til VM-sluttspillet. Det for første gang på en årrekke.

– Det er en enorm prestasjon å vinne denne gruppen, mente Amankwah om Marokkos prestasjon.

Vi fulgte kampen live: