*Nettavisen* Sport.

Selvsikker Vino vil forsvare klassikertriumf

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Alexander Vinokourov er ute etter sin tredje seier i sykkelmonumentet Liège-Bastogne-Liège.

Kasakhstaneren Alexander Vinokourov kjørte inn til syttendeplass i Amstel Gold Race. 37-åringen hadde forklaringen klar etter at han ikke maktet å følge konkurrentene i den nederlandske klassikeren.

- Amstel er et svært komplisert løp, og jeg kjører ikke alltid godt på Cauberg, sa Vino etter rittet ifølge velonation.

Vinokourov, som vant rittet i 2003, kom inn i overkant av to minutter bak Phillipe Gilbert. Astana-rytteren var allikevel lagets beste.

- Det er det første 260 kilometer lange rittet for sesongen, det fungerer ikke alltid den første gangen, forklarer den tidligere T-Mobile-rytteren.

- Dessverre svarer ikke beina hver gang, sa rytteren, som trenger bedre bein på onsdag, Fleche Wallone, og søndag, Liège-Bastogne-Liège. I det sistnevnte rittet er han tittelforsvarer.

Jakter tredje triumf
Vinokourov har nytt stor suksess i sykkelsportens fjerde monument. Astana-rytteren vant i Liège i 2005 og 2010. En tredje seier vil være legendarisk, men det er allikevel et stykke igjen til Eddy Merckx’ fem seire.

Mannen fra Petropavl føler på tross av laber innsats i Amstel Gold Race at formen er i anmarsj foran de to neste klassikerne i Ardennene.

- Jeg føler meg bra og er selvsikker foran Fleche og Liège, som nærmer seg raskt, sa han etter Amstel.

Den rutinerte Astana-kapteinen stiller på start med blant annet ladnsmannen Maxim Iglinskij, italieneren Enrico Gasparotto og franske Remy Di Gregorio.

Fleche Wallone kjøres onsdag og Liège-Bastogne-Liège søndag, procycling.no følger begge rittene LIVE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.