RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvsikker Vino vil forsvare klassikertriumf

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Alexander Vinokourov er ute etter sin tredje seier i sykkelmonumentet Liège-Bastogne-Liège.

Kasakhstaneren Alexander Vinokourov kjørte inn til syttendeplass i Amstel Gold Race. 37-åringen hadde forklaringen klar etter at han ikke maktet å følge konkurrentene i den nederlandske klassikeren.

- Amstel er et svært komplisert løp, og jeg kjører ikke alltid godt på Cauberg, sa Vino etter rittet ifølge velonation.

Vinokourov, som vant rittet i 2003, kom inn i overkant av to minutter bak Phillipe Gilbert. Astana-rytteren var allikevel lagets beste.

- Det er det første 260 kilometer lange rittet for sesongen, det fungerer ikke alltid den første gangen, forklarer den tidligere T-Mobile-rytteren.

- Dessverre svarer ikke beina hver gang, sa rytteren, som trenger bedre bein på onsdag, Fleche Wallone, og søndag, Liège-Bastogne-Liège. I det sistnevnte rittet er han tittelforsvarer.

Jakter tredje triumf
Vinokourov har nytt stor suksess i sykkelsportens fjerde monument. Astana-rytteren vant i Liège i 2005 og 2010. En tredje seier vil være legendarisk, men det er allikevel et stykke igjen til Eddy Merckx’ fem seire.

Mannen fra Petropavl føler på tross av laber innsats i Amstel Gold Race at formen er i anmarsj foran de to neste klassikerne i Ardennene.

- Jeg føler meg bra og er selvsikker foran Fleche og Liège, som nærmer seg raskt, sa han etter Amstel.

Den rutinerte Astana-kapteinen stiller på start med blant annet ladnsmannen Maxim Iglinskij, italieneren Enrico Gasparotto og franske Remy Di Gregorio.

Fleche Wallone kjøres onsdag og Liège-Bastogne-Liège søndag, procycling.no følger begge rittene LIVE.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere