RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvsikre på toppen

(FOTO: Kyrre Lien/Scanpix)
Sist oppdatert:
Stabæk frykter ikke at høstsesongen skal bli noe antiklimaks.

NADDERUD (Nettavisen): Stabæk er på toppen av tabellen, og nyter det. Livet er ikke helt som forventet for Stabæk, men på Nadderud ser man ingen grunn til å frykte at det ikke skal bli en hyggelig høstsesong også.

Og hvorfor skulle de det, etter å ha gledet den nøytrale fotballsupporters hjerte så solid i vårsesongen?

Følte seg svekket
Likevel er det ikke fritt for at man er overrasket over eget spill og tabellplasseringen også i egne korridorer. Før sesongen var målsettingen å ende «på den øvre delen av tabellen», altså alt fra nummer en til nummer syv, noe som kanskje kunne fortone seg som et ganske passivt mål i den grad laget lenge var og flørtet med toppen også forrige sesong?

- Vi følte vel at våre konkurrenter hadde forsterket seg, mens vi kun hadde fått Petter Furuseth Olsen og Pontus Segerström, som vi ikke var helt sikre på. I tillegg hadde vi mistet Magnus Karlsson, Jesper Jansson og Joakim Persson, så vi følte vel egentlig at vi var svekket, sier midtstopper Inge André Olsen til Nettavisen.

Det er Stabæk så definitivt ikke.

Janne og de andre
Til tross for at Petter Furuseth Olsens mildt sagt aldri ble noen hit i Bærum, har laget blomstret som aldri før. Olsen mener det kollektive bør få det mest av æren, men peker likevel på to hovedfaktorer.

- Alanzinho og Somen Tchoyi har blomstret voldsomt, det samme har Christian Keller. Samtidig har Daniel (Nannskog) og Veigar (Pall Gunnarsson) fortsatt fra i fjor, noe som var et stort usikkerhetsmoment.

- Dessuten har Janne (Jönsson) en unik evne til å vekke instinktet i spillerne. Han sier kanskje ikke ting så høyt, men det han sier gjør at vi blir skjerpet, skryter den landslagsaktuelle stopperen.

- Kan høstsesongen fortsette slik, eller frykter du at den kan bli en gedigen nedtur?

- Nei, jeg ser ikke helt hva som skal gjøre høsten til noen nedtur. Vi ville nok revurdert målet vårt, skulle vi ha satt det nå. Bortsett fra det tror jeg spillergruppa vil være flinke til å ta en kamp av gangen og fokusere på det.

Tror Brann stresser seg selv
Og selv om akkurat det er tidenes fotballklisjé, kan det også være nøkkelen til Stabæks – mulige – suksess. Mens Brann setter seg målsettinger for perioder med flere kamper, nøyer Stabæk kun å fokusere på den neste utfordringen.

- Jeg tror det kan bli en stressfaktor å se på for mange kamper av gangen, mener Olsen, og får større fra toppscorer Daniel Nannskog.

- Absolutt. Det kan bli veldig stressende å se på for mange kamper av gangen. Akkurat nå er det kun neste kamp mot Brann som gjelder.

Ingen av de to profilerte Stabæk-stjernene vil gå så langt at de sier at kampen er verdt mer enn de tre poengene som ligger i potten. Likevel er de fullstendig klare over at de vil ligge fem poeng foran sine bergenske kolleger, skulle de revansjere tapet fra seriepremieren i våres.

Ingen får ta av
Men selv da er det ikke lov til å ta av, understreker Nannskog.

- Vi har nok av folk som vil si i fra hvis noen skulle gjøre det, og Janne vill nok gjøre det samme, mener Nannskog.

- Det viktigste er å holde seg til planen, spille som et lag og gjøre det enkelt. Moralen i laget er god nå, og vi har fullt fokus der det skal være, hevder måltyven.

Heller ikke trener Jan Jönsson er bekymret for tabellsituasjon, ei heller at spillerne skal gå fra å være dyktige fjellklatrere til høytsvevende astronauter.

- Jeg er ikke bekymret for fallhøyden, men kun inspirert før høstsesongen.

- Likevel tenke jeg ikke på hele høstsesongen som sådan ennå. Nå er det Brann som gjelder, understreker Jönsson.

Skal utnytte Brann-offensiv
Og i søndagens kamp mellom tabelleneren og tabelltoeren er det ingen tvil om at Daniel Nannskog er maks tent. Han minnes vårkampen med bitterhet.

- Men denne gangen kan de ikke ligge i egen sekstenmeter å forsvare seg. Nå må de lenger frem på banen og prestere, og det skal vi utnytte, lover svensken.

Klarer Stabæk å forsvare tabellteten? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere