Gå til sidens hovedinnhold

- Selvtilliten har fått en knekk

Halvard Hanevold er usikker på formen før normaldistansen i VM. Følg 20-kilometeren direkte kl. 14.15.

ANTERSELVA (Nettavisen): Hele sesongen har veteranen Halvard Hanevold forberedt seg til VM. Han har et rekordantall høydedøgn og treningstimer bak seg. Men starten på VM er blitt alt annet enn en suksess for den ambisiøse skiskytteren. Både sprinten og jaktstarten ble en gedigen skuffelse. Han ble henholdvis nummer 23 og 20.

Hør Kanal 24s intervju med Hanevold her

- Det var på sprinten jeg i utgangspunktet trodde mulighetene mine for medalje var best. De tre bommene jeg hadde på første liggende på sprinten, var utilgivelig. Grusomt, sier Hanevold, som nærmest har skutt feilfritt på samtlige liggende serier i verdenscupen denne sesongen.

- Har fått en knekk
37-åringen ankom Anterselva skyhøy av selvtillit og med medalje i blikket. Nå er han imidlertid blitt mer usikker på formen.

- Starten på VM har gitt selvtilliten min en skikkelig knekk. Den er langt fra så høy som før VM, gliser den sympatiske veteranen.

Hanevold er likevel fast bestemt på å reise seg på normaldistansen. Han drømmer om å kopiere bragden på normaldistansen fra VM i Khanty Mansiysk i 2003 - som endte med gull.

- Det hadde vært noe, det, smiler Hanevold.

Og legger til:

- Jeg føler jeg har fått løpene i helgen ut av kroppen, og håper det løsner på normaldistansen. Og kanskje trengte jeg den knekken jeg fikk i helgen. Da kan jeg gjennomføre resten av VM litt mer ydmykt, undrer superveteranen.

Berger tenker trening
Lars Berger fikk overraskende ny tillit på normaldistansen. Han varsler om at mulighetene for medalje er til stede – men da må han levere perfekt skyting.

- Det er ikke noe å si på langrennsformen. Men for å ha sjansen til å kjempe om medalje, må jeg gjøre det skarpt på standplass. Jeg skyter bra på trening, men får det liksom ikke helt ut på konkurransene, sier Berger til Nettavisen.

I likhet med lagkamerat Frode Andresen vil han derfor se på normaldistansen som en trening.

- Det er mye lettere på trening, uten folk på tribunen og uten startnummer. Derfor vil jeg gå inn i konkurransen som om det skulle ha vært en trening, fastslår Berger.

Normaldistansen starter klokken 14.15. Nettavisen følger kampen om VM-gullet direkte.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis