*Nettavisen* Sport.

Semb: - Fire gode kjøp

Nils Johan Semb roser både Brann, Fredrikstad, Tromsø og Vålerenga for shoppingrunden denne uka.

23.06.05 13:15

- Det er vanskelig å rangere kjøpene, i og med at jeg ikke kjenner overgangssummene og ikke vet hvordan trenerne ønsker å bruke spillerne. Men i utgangspunktet vil jeg si at dette er fire gode kjøp, sier Nils Johan Semb til TV 2 Nettavisen.

Han snakker selvfølgelig om de fire store overgangene i norsk fotball hittil denne uken: Magne Hoset fra FC København til Vålerenga, Petter Vaagan Moen fra Ham-Kam til Brann, Raymond Kvisvik fra Brann til Fredrikstad og Øyvind Svenning fra GIF Sundsvall til Tromsø – de to siste avhengig av at spillerne blir enige med sine nye klubber om de personlige betingelsene.

Den tidligere landslagssjefen, nå ekspertkommentator i Canal Plus, legger ikke skjul på at han er spesielt begeistret for Petter Vaagan Moen.

- Anvendelig spiller
- Han er en spiller jeg har stor tro på. Jeg har fulgt Petters utvikling nøye, og han er uten tvil en av de mest lovende venstre midtbanespillerne i Norge, sier Semb, som beskriver U21-landslagsspillerens ferdigheter slik:

- Petter er en god allrounder. Han har bra fysikk, en meget bra venstrefot, er pasningssikker og har et bra blikk for spillet. I tillegg er han anvendelig. I utgangspunktet ser jeg på ham som en venstre midtbanespillere, men han kan også benyttes sentralt, sier Semb.

Nils Johan Semb er heller ikke i tvil om at Raymond Kvisvik vil bli en nyttig tilvekst for Fredrikstad i høst.

- Har noe å tilføre
- Raymond er landslagsspiller og har vært stabilt god over tid. Jeg er helt sikker på at han har noe å tilføre i Fredrikstad.

- Kan han bli for lik Dagfinn Enerly?

- Det vet jeg ikke, men det blir selvfølgelig en utfordring å komponere laget. Verken Kvisvik eller Enerly er utprega bakromsspillere. Men når Fredrikstad henter Kvisvik, regner jeg med det er for å bruke ham. Og da har de nok også tenkt å dyrke hans styrker, ikke svakhetene.

Semb roser også Tromsøs kjøp av trønderen Øyvind Svenning fra GIF Sundsvall:

- Et meget godt kjøp. Han kan brukes hvor som helst på venstresiden og er en spillertype Tromsø har savnet siden de solgte Morten Gamst Pedersen.

Litt usikker på Hoset
Mest usikker er Nils Johan Semb på Hosets overgang til Vålerenga, selv om han mener nordmøringen kan gå inn og styrke laget.

- Jeg vet ikke hvordan Kjetil Rekdal har tenkt å bruke ham. Tiden i København har vel vist at han ikke er noen kantspiller. Får han utvikle seg i en rolle som offensiv midtbane eller hengende spiss tror jeg han kan bli meget bra. Det viste han jo også i Molde, sier Nils Johan Semb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag