*Nettavisen* Sport.

Semb: - Se opp for Viking

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . (Scanpix)

Her er Nils Johan Sembs spådommer for Tippeligaen 2007. Hvordan tror du det går?

14.02.07 13:31

LA MANGA (Nettavisen): Nils Johan Semb er på plass på La Manga for å følge Rosenborg, Brann, Lillestrøm og Vålerenga i sesongoppkjøringen.

Nettavisen tok en prat med den tidligere landslagssjefen for å høre hva han tror om årets sesong.

Se La Manga Cup LIVE på FXT.no

4-4-6
- Jeg tror de samme fire lagene som kjempet om medaljene i fjor, også vil gjøre det i år. Jeg holder RBK som en ørliten favoritt. Det skyldes at de avsluttet sesongen i fjor sterkt, og at de tilsynelatende har forsterket stallen noe. Bak disse lagene er det fire utfordrere: Lyn, Stabæk, Start og Viking. De resterende seks lagene kommer til ende på den nedre halvdelen. Men jeg understreker at dette er slik jeg ser på sesongen i midten av februar. Det er alltid et lag som overrasker positivt og ett som overrasker negativt.

Myhre årets kjøp
- Viking kommer til å heve seg mye fra forrige sesong. De nye spillerne som kom i fjor, har fått tid til å etablere seg, og laget kommer til å få en mye bedre start på sesongen. De har gjort et scoop i Thomas Myhre. Han kommer alene til å skaffe Viking ti poeng ekstra. Ikke bare vil han gjøre mange viktige redninger, forsvaret foran ham blir også mye tryggere når de har en så god keeper.

Nykomlingene
- Aalesund og Strømsgodset kommer til å slå bra fra seg, og de blir på ingen måte kasteballer. Serien kommer til å bli like jevn som i fjor – både i bunnen og i toppen, og jeg tror 30 poeng vil være den magiske grensen for å holde seg i serien. Det blir spennende å se om de har gode nok spillere til å klare det.

Overganger
- Lillestrøm har mistet to gode spillere i Robert Koren og Michael Mifsud, men Simen Brenne er god nok til å fylle rollen til Koren. Rosenborg har fått inn flere gode afrikanske spillere, men det blir spennende å se om de klarer å tilpasse seg RBK-kollektivet. Start har mistet to gode spillere i Kristofer Hæstad og Marius Johnsen. Jeg vet for lite om den nye brasilianeren de har kjøpt til å kunne uttale meg om han kan erstatte Doffen. Men man skal ikke glemme at viktige David Nielsen bare spilte halve sesongen i fjor, så der har de nesten en ny spiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Godt produkt
- Tippeligaen som produkt blir styrket av at serien er jevn og spennende både i topp og bunn. Samtidig kan det være et svakhetstegn for norsk klubbfotball at ikke ett eller to lag er outstanding.

Fremtiden
- Jeg tror lagene fra de store byene, Vålerenga, Brann, Rosenborg og Viking, kommer til å ligge i toppen fremover. Det er der det er penger og mye publikum. LSK ligger så nærme Oslo at jeg tar med den klubben også. Det samme gjør jeg med Start, som er hele Sørlandets lag, og som har fått mer entusiasme rundt klubben med det nye stadionet.

Hvem tror du vinner årets Tippeliga? Ta debatten i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.