RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Semb: - Urettferdig kritikk

Sist oppdatert:
Nils Johan Semb opplever kritikken mot ham som har kommet som urettferdig og historieløs. Samtidig takker han Ola By Rise for støtten.

Ola By Rise advarte i tirsdagens Dagbladet sterkt mot å la det gå sport i å sjikanere og mobbe Nils Johan Semb for innsatsen det norske landslaget har gjort de siste årene.

Nils Johan Semb takker for støtten.

Tjukk hud
- Jeg var i den jobben i seks år og har fått ganske tjukk hud. Det preller fort av. Men jeg er blitt litt overrasket over at noen er litt historieløse og henger seg opp i det siste som skjedde. Det synes jeg er litt urettferdig både overfor laget og meg selv, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Åge Hareides forgjenger trekker fram statistikken landslaget hadde i hans periode; 18 tap på 70 kamper. 14 seirer og sju uavgjorte på 28 kvalik-kamper. Semb tok landslaget til EM-sluttspill og EM-playoff.

- Jeg har derfor ganske god selvtillit i forhold til det jeg har oppnådd prestasjonsmessig, understreker Semb.

Men kritikken mot ham har ikke først og fremst dreid seg om resultater.

Destruktivt og kjedelig
Etter den første landskampen til Åge Hareide - hvor Sverige ble slått 3-0 - sa Magne Hoset at "det var deilig å kunne få spille fotball igjen ". Håvard Flo skrøt av den nye lagånden og åpenheten i landslaget, og uttalte at " det var strengere før".

TV 2 Nettavisen skrev i sin kommentar:

"Vi er ikke akkurat blitt bortskjemt med underholdning fra det norske landslaget de siste årene. Mange har med rette påstått at Norge har spilt destruktivt og kjedelig. Vi skulle vinne fotballkamper ved å fokusere på defensiv organisering og baller med snø på."

Omtalen i VGs kommentar var ganske lik:

"Sist landslaget spilte, var det verre enn noensinne. Hvor vi enn så, var det svart som i Satans tarm. Men i går kom lyst tilbake. Åge Hareides første landskamp var en åpenbaring", skrev VG dagen etter seieren over Sverige.

Hva mener du om landslaget? Si din mening her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere