RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Semb: - Vi er blitt dårligere

Sist oppdatert:
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): Dagen derpå innrømmer Nils Johan Semb at landslaget er blitt dårligere det siste året. Hva mener du?

Semb var ydmyk etter 0-3-tapet for Spania. Vel vitende om at Norge bare har slått Luxembourg (to ganger), Finland og Oman det siste året, innrømmet han at Norge er blitt dårligere.

Les også:- Slovenia verst og best for Semb

Det vonde 2003
Fra å vinne flere kamper enn man tapte, har Norge det siste året tapt flere kamper enn man har vunnet. Norge har heller ikke scoret i sju av 12 kamper dette året.

- Vi har ikke vært like gode det siste året. Det har blitt mange ettmålstap, innrømmet Semb overfor pressen torsdag.

Før han la til:

- Og det er mulig vi har jobbet for dårlig med toppfotball-utvikling.

For mange vil det nok virke som et paradoks, men norsk toppfotballutvikling er nettopp det Semb kan ende opp med å jobbe med.

- Jeg jobber videre i NFF frem til august neste år, men kan jobbe videre med toppfotball-utviklingen også etter det. Nå skal jeg tenke meg om i et halvt år. Det kan også hende jeg kommer tilbake som trener, sier han.

- Ingen god dag
Han ville fortsatt ikke kommentere de mange utenomsportslige hendelsene rundt landslaget, og kom ikke med noen innrømmelser på avskjedspressekonferansen.

- Men dette er ikke noe god dag. Jeg ønsket ikke en sånn match. Men vi møtte et bedre lag, og var egentlig sjanseløs over to kamper. For første gang i løpet av mine 68 kamper som landslagstrener, følte jeg onsdag at vi aldri hadde sjansen, sier han.

- Hva tror du om fremtiden for norsk fotball?

- Jeg er optimist på norsk fotballs vegne. Jeg tror at vi kommer til å kvalifisere oss til mesterskap jevnt og trutt i fremtiden, men vi kan ikke forvente at det skal skje hver gang. Vi kommer nok til å ligge på samme nivå som nå, og det betyr at vi vil være i nærheten av å kvalifisere oss til mesterskap. Vi er i midtsjiktet, sier Semb.

- Hva synes du om den massive kritikken mot deg de siste årene?

- Jeg legger ikke skjul på at det er en del situasjoner hvor jeg har vært uenig i kritikken, men det vil alltid være sterk fokus rundt landslaget. Det er mange sterke meninger, og det er en noe man må leve med i denne jobben. Men det er stor forskjell på å være i posisjon og i opposisjon, sier han.

- Ingen lettelse
- En lettelse at det er slutt nå?

- Nei, det er det ikke. Jeg skulle gjerne vært trener for dette laget også i EM, sier Semb.

Men dessverre: Akkurat det er det mange som er uenige i.

Hva mener du er grunnen til at det norske landslaget er blitt dårligere? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere