RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Semb: Dette var veldig skuffende

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges G19-landslag hadde gått til EM-sluttspillet med seier eller uavgjort mot Serbia, men tapte 0-3.

Norge hadde alt i egne hender før kampen mot Serbia. Etter to seire mot henholdsvis Moldova og Wales, kunne Norge sikre deltakelsen i sommeren EM-sluttspill for G19-landslag med seier eller uavgjort i tirsdagens kamp.

Det gikk som det ofte gjør for norske ungdomslandslag - på trynet når det gjelder som mest.

Norge tapte fortjent 3-0 mot et godt serbisk lag.

Skuffet Semb
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er selvsagt lite fornøyd med det norske laget etter 3-0-tapet.

- Jeg så kampen, og dette var veldig skuffende. Vi hadde en god mulighet til å komme til et sluttspill, men dessverre så underpresterer hele laget i dag, forteller Semb til Nettavisen, og fortsetter:

- Jeg har sett dette laget mye, og i dag var det langt unna vanlig nivå. Serbia scorer på to av tre sjanser i første omgang, og til tross for 3-3 i sjanser, står det 0-2 til pause. Deretter presser vi på, og så får de 3-0 på slutten av kampen, forklarer Semb.

Manglet Henriksen
Norge kunne trengt en spiller som Markus Henriksen, som satt på benken som tilskuer, men RBK nektet talentet å spille kampen. Det omtalte Nettavisen på mandag.

- Burde Markus Henriksen ha spilt kampen, Semb?

- Nei, han har egentlig ikke spilt på dette laget tidligere heller, for han er flyttet opp på U21-landslaget. At han fikk spille en av kampene i denne kvaliken var bare en bonus. Vi flytter vanligvis ikke spillere ned et landslagsnivå når vi først har dyttet dem opp, sier Semb.

Serbia tok altså ledelsen etter 27 minutter, etter et knallskudd fra 16 meter av Serbias Nenad Lukíc.

Etter 36 minutter var Norge nær en utligning. Branns Fredrik Haugen spilte fint fri Mushaga Bakenga i boksen, men skuddet til RBK-spilleren gikk i stolpen og ut.

Motgangen fortsatte for Norge etter 39 minutter. En serbisk spiller ble felt i boksen og fikk straffespark, noe som kan beskrives som et straffespark av det billige slaget. Uansett, Nenad Lukíc var sikker fra ellevemetersmerket og scoret sitt andre for dagen.

Trengte kun ett mål
Etter 2-0-scoringen til Serbia kom Norge mer med i kampen, og det var trolig vissheten om at de kun trengte ett mål for å gå videre som var en energiinnsprøytning.

Hvis Norge tapte 2-1, og stillingen mellom Moldova og Wales (0-1) holdt seg, ville Norge, Serbia og Wales alle stå med 6 poeng etter endt gruppespill. Da teller innbyrdes oppgjør mellom de lagene med lik poengsum. Et 2-1-tap for Norge mot Serbia ville gi nordmennene avansement så lenge Wales vant sin kamp, men et 2-0-tap ville sende Serbia videre.

Wales holdt ut og vant 2-0, men Norge klarte ikke å gjøre sin del av jobben.

Etter 70 minutter scoret riktignok Norge og Mushaga Bakenga på et flott brassespark, men målet ble avvinket for offside. Også det av den tvilsomme sorten.

Spikeren i kista for norsk VM-sluttspill kom etter 80 minutter, og igjen var det nevnte Lukíc som scoret Serbias mål.

Flere mål ble det ikke, og dermed får ikke Norge delta i EM-sluttspillet, som finner sted i Romania fra 20. juli til 01. august.

Norges startet med følgende lag mot Serbia (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Eivind Daniel Røed, Hugues Wembangomo, Gustav Valsvik, Ørjan Hopen - Fredrik Haugen, Ruben Gabrielsen, Valon Berisha - Yann-Erik de Lanlay, Mushaga Bakenga, Håvard Nielsen. .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere