Spania og Nederland vil gjøre alt for å møte Norge, tror toppfotballsjef Nils Johan Semb. Han håper onsdagens gruppefinale skal tappe storlagene for krefter.

Norge U21 deppet litt etter at semifinalebilletten var i boks. Gruppeseieren glapp nemlig på overtid etter en feil fra keeper Arild Østbø. Med 1-1 vant Italia gruppen.

- Litt surt med den goalen på slutten, men det betyr at jeg tror at både Nederland og Spania vil jakte gruppeseieren onsdag og bruke mye energi. De må bruke sine beste spillere istedenfor å hvile dem inn i en semifinale. De har også en hviledag mindre. Sånn sett er det ikke sikkert uavgjort er noe dårligere resultat enn seier når en tenker slik, sier Semb.

Les saken: - Vi kan jo ikke være bitre

Vinneren av gruppe B møter Norge. Toeren må ut mot Italia - et lag de fleste holder som bedre enn Norge.

- De signalene jeg har oppfattet er at Nederland og Spania veldig gjerne vil møte Norge framfor Italia, sier Semb.

U21-trener Tor Ole Skullerud innrømmer at Semb kan ha et poeng.

- Han er en klok mann, sier Skullerud.

Vil ha mer
- Det kan godt hende. Sånn sett er det mulig at det er greit. Vi er videre. Det er det viktigste, tross alt, sier Skullerud til NTB.

For første gang siden 1998 blir det bronsemedaljer på Norges U21-gutter.

- Vi har lyst på mer, sier Skullerud.

Etter tre gruppekamper står Norge igjen med fem poeng.

- Jeg er fryktelig stolt. Vi har brukt 22 spillere i tre kamper i et EM-sluttspill uten å tape og tatt fem poeng. Det i seg selv er en bragd. Det er bare å glede seg til å spille semifinale. Vi er ikke fornøyd enda, sier Skullerud.

Han backet keeper Arild Østbø etter overtidstabben.

- Jeg sa at den skal du riste av deg med en eneste gang.

Sikter mot EM-gull
Østbø hadde ingen problemer med å ta på seg skylden for at gruppeseieren glapp.

- Det er en dårlig involvering fra min side. Det skal jeg ikke legge skjul på. Det var bittert å slippe inn mål helt på slutten. Det er kjipt, sier Østbø til NTB.

- Det kan godt være at han (Semb) har rett. Italia er et godt lag, men det er også de to andre. For oss betyr det ett fett, hvem vi møter. Spania og Nederland er like gode. Vi skal slå dem begge, sier Østbø.

Tidligere i tirsdagens kamp vartet Strømmen-keeperen opp med flere praktredninger. Før EM overtok Moldes Ørjan Nyland keeperplassen.

- Jeg hadde lyst til å vise meg fram etter at Ørjan tok fra meg plassen like før EM. Samtidig er jeg veldig stolt. Det er egentlig utrolig at vi kom til EM. Nå er vi blant de fire beste lagene i Europa. Og vi håper å gå hele veien, sier Østbø. (©NTB)