Gå til sidens hovedinnhold

Semb etterlyser målsjanser

Nils Johan Semb mener lagene i Tippeligaen har vært kyniske og i overkant forsiktige i sesongstarten.

Den tidligere landslagssjefen er som de fleste kjenner til ekspertkommentator i TV 2 og følger Tippeligaen svært tett. Han er ikke i tvil om at sjanseproduksjonen har gått ned fra i fjor.

- Sjanseskapingen er vesentlig lavere. Det er viktig å komme ut av en kamp med poeng. Jeg synes risikoen som blir tatt, spesielt på bortebane, er ganske lav. Lagene har vært veldig kyniske, sier Semb til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til kynismen forklarer Semb de manglende målsjansene skyldes at lagene er bedre organisert og bedre trent fysisk.

- Det at lagene virker bedre trent i år har nok sammenheng med Starts suksess i fjor, tror Semb.

Samtidig er han også overbevist om at sjanseproduksjonen vil øke når baneforholdene blir bedre. Han er imidlertid ikke overbevist om at Vålerenga og Start, fjorårets seriemester og serietoer, vil kjempe helt i toppen i år.

- Start og Vålerenga er blant de som har skapt færrest sjanser. Vålerenga ser imidlertid veldig bra ut defensivt. Start er mer sårbare der. Jeg tror nok de er litt urolige i disse klubbene. Men både Tom Nordlie og Kjetil Rekdal er smarte trenere som ser bak resultatene, sier Semb.

TV 2-eksperten tror ikke den sjansefattige fotballen vil jage tilskuerne vekk fra Tippeliga-arenaene.

- Det viktigste elementet i fotball er spenningselementet. Og når banene blir bedre, vil vi få flere målsjanser. Det er ikke uvanlig at det ikke er festfotball på denne tiden av året. Jeg tror uforutsigbarheten i Tippeligaen er grunnen til de gode seertallene og publikumstallene, sier Semb.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus