Gå til sidens hovedinnhold

Semb forbannet på seeding

FORNEBU (TV 2 Nettavisen): De siste signalene fra UEFA kan tyde på at de store nasjonene vil bli seedet i play-off-kampene. Det gjør i så fall Nils Johan Semb mektig forbannet.

Store, tunge fotballnasjoner som Nederland og Spania ser ut til å måtte spille play-off mot en annen gruppetoer om en plass i neste sommers EM-sluttspill. Og nå spekuleres det i at UEFA akter å seede de åtte landene som skal ut i play-off denne høsten.

Opp til eksekutivkomiteen

- Dette blir ikke bestemt før i neste uke. Jeg skal sjekke opp og komme med flere opplysninger i ettermiddag, sier UEFAs visepresident Per Ravn Omdal kort til TV 2 Nettavisen.

I UEFAs hovedkvarter fastslås det klart at dette ikke er offisielt bestemt ennå.

- Det er Eksekutivkomiteen som skal avgjøre dette spørsmålet. Det skal de drøfte til uken, og det ventes at avgjørelsen foreligger torsdag eller fredag, opplyser UEFAs mediekontor til TV 2 Nettavisen.

I ekesekutivkomiteen sitter blant annet Sveriges Lennart Johansson (leder) og Norges egen Per Ravn Omdal.

Kritisk

En meget overrasket Nils Johan Semb trengte ikke sjekke opp noen verdens ting før han kritiserte en eventuell seeding i harde ordelag.

- Det er meget overraskende å høre at det kan gå mot en seeding av lagene. Da endrer UEFA reglene i siste fase. Jeg synes det er veldig tvilsomt av dem. Det var en helt åpen trekning sist, og det mener jeg bestemt det må være nå også, sier Semb.

Semb har også tidligere vært kritisk til at pampene i UEFA først i siste liten har bestemt hvilke regler som skal gjelde for seeding og trekninger. Norge risikerer ved en seeding at faren øker dramatisk for å trekke ”umulige” land som Nederland og Spania om vi skulle bli gruppetoer.

- Dette kommer som julekvelden på kjerringa. Det er en uting at UEFA ikke har fastsatt reglene klinkende klart på forhånd. I idretten må man ha et fast regelverk å forholde seg til, tordner Semb.

To umulige

Om Norge slår Luxembourg i sin siste kamp, og Danmark unngår tap i Bosnia, vil Norge kapre andreplassen i gruppen. Det gir hjemme- og bortekamp mot en annen toer om plass i EM neste sommer.

Disse kan Norge møte:

Fra gruppe 1: Slovenia

Fra gruppe 3: Nederland

Fra gruppe 4: Latvia, Ungarn eller Polen.

Fra gruppe 5: Skottland eller Island

Fra gruppe 6: Spania (mulig Hellas, men lite trolig)

Fra gruppe 7: England eller Tyrkia

Fra gruppe 8: Kroatia eller Belgia

Fra gruppe 9: Wales

Fra gruppe 10: Sveits, Russland eller Irland

- Spania og Nederland vil være veldig tøffe oppgaver. Men det er 4-5 lag her som vi er jevngode med. Vi får ta det som det kommer, sier Semb.

Skulle UEFA velge å innføre seeding, vil Norge få en tøff motstander. UEFA unngår da at for eksempel Nederland og Spania trekker hverandre i play-off og sender ett av lagene ut før mesterskapet starter.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene