*Nettavisen* Sport.

Semb krever toppklubb

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)

Han har sagt nei til halve Tippeligaen. Her forteller Nils Johan Semb hva som skal til for at han takker ja til en trenerjobb.

23.11.06 11:26

Norges tidligere landslagssjef har ikke trent noen siden 19. november 2003, da våre beste menn ble slått 0-3 av Spania på Ullevaal Stadion. Tre år er gått siden Nils Johan Semb (47) overlot roret til Åge Hareide (53).

Totalpakkenavgjør
Et kjapt søk i Nettavisens nyhetsarkiv viser at Semb i løpet av disse årene har takket nei til henvendelser fra Tromsø, HamKam, Molde, Aalesund og nå sist Viking. Han sa også nei til den greske klubben OFI Kreta i sommer.

- Det har vært nære på et par ganger. Mange attraktive klubber har vært inne i bildet, men det må stemme med totalpakken, sier Semb til Nettavisen.

GRATIS OPPSETT: Les fxt.no på mobilen

Med totalpakke tenker han først og fremst på familien, som stortrives i Åsgårdstrand og ikke ønsker å flytte på seg. Et tilbud må derfor passe geografisk. Men Semb tenker også på hvilken type klubb tilbudet kommer fra og hvilke muligheter denne klubben har til å hevde seg i toppen.

- Det må være en klubb med store ressurser, en klubb som har mulighet for å kvalifisere seg for Europa, konstaterer 47-åringen.

Sånn sett passet Viking bra. Semb har nemlig stor tro på stavangerklubben.

Tror på Viking
- Det er en type klubb jeg har veldig tro på. Den har vekstpotensial, ressurser, driv. Alt ligger egentlig til rette. Jeg vurderte veldig sterkt å gå i forhandlinger med Viking, sier Semb til Nettavisen.

- Hva er drømmen?

- Hvis jeg skal drømme litt, så vil det kanskje være en klubb i utlandet. Alle har vel lyst til det. Men det er ikke noe jeg tenker på. Da måtte jeg hatt en agent som jobbet for meg, og det har jeg ikke, svarer den tidligere landslagstreneren.

Han trives godt med situasjonen slik den er nå. Semb har et eget firma, er ansatt i TV 2 som fotballekspert og jobber i tillegg med talentutvikling i Norges Fotballforbund.

- Ja, jeg trives veldig godt med situasjonen nå. Jeg har stor frihet og kan blant annet følge opp ungene. Men jeg hadde nok vært klubbtrener nå hvis et av tilbudene hadde stemt geografisk.

Ingenting å bevise
Det er som nevnt tre år siden han jobbet som trener. Han avsluttet den fem år lange landslagsjobben med 30 seirer, 21 uavgjort og 17 tap. Selv om Semb føler at han ikke har noe å bevise, virker det ikke å være noe i veien med motivasjonen.

- Har pausen forandret Nils Johan Semb som trener?

- Jeg har passet på å være en del på treningsfeltet, jeg tror det er viktig å følge med, og har deltatt mye i fotballsammenheng. Men det er et vanskelig spørsmål. Ting utvikler seg. Det kan hende man hadde hatt en annen innfallsvinkel nå, svarer Semb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.