NORGE - RUSSISK OLYMPISKE KOMITÉ 21-17, 21-19

TOKYO (Nettavisen): De to russerne vant gruppen etter å ha slått Mol og Sørum i tre sett i forrige uke, men onsdag var de to norske gullhåpene virkelig tilbake på sitt beste.

Mol satte sitt første blokkpoeng til 6-4 i første sett, og derfra spilte han og Sørum fantastisk volleyball.

Til slutt vant de det første settet 21-17, og Christian Sørum sikret norsk seier da han smashet inn 21-19 i påfølgende sett.

- Det er helt magisk, rett og slett. Vi var misfornøyde med tapet i gruppespillet, og vi spilte ikke vår beste kamp. Vi visste vi kunne spille bedre, og nå fikk vi endelig muligheten til det. Det var deilig å få muligheten til å vise at vi er bedre enn dem, sier Anders Mol til Nettavisen etter at semifinalen er sikret.

Russeren vekker oppsikt: - En spesiell fyr

Det norske storspillet så også ut til å frustrere russerne.

Fra tribunen kunne man se Konstantin Semenov gjentatte ganger gå bort til Ilya Leshukov etter tapte poeng, og Discovery-kommentator Jan Kvalheim bemerket seg at den russiske kapteinen ikke virket fornøyd med sin makker.

- Semenov er flink til å backe opp makkeren sin om han gjør noe bra, men om han gjør noe dårlig får han høre det hele tiden. Følg med på kroppsspråket til Semenov mot Leshukov, sa han.

Leshukov spilte en fantastisk kamp da to lagene møttes i gruppespillet, men 25-åringen slet mer mot den norske duoen onsdag morgen lokal tid.

Anders Mol sier til Nettavisen at de la merke til Semenovs humør, og at det ikke er noe nytt.

- Det er ikke første gangen han kjefter på makkeren sin. Han er en spesiell fyr, han Semenov. Han krever ekstremt mye fra makkeren sin, og om han gjør feil slår han ut med armene og er sjukt misfornøyd, forteller han, før han fortsetter.

- Hvis Christian hadde gjort det på meg, hadde jeg ikke giddet å spille med ham. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan Leshukov klarer å leve med det.

Mol og Sørum har spilt mot den russiske duoen flere ganger tidligere, og Sørum avslører at Semenovs væremåte er helt bevisst.

- Han bryter ham ned for at han ikke skal bli for høy på seg selv, og så bygger han opp når han trenger det. Men den er tynn, sier han til Nettavisen om forklaringen.

- Mot slutten av kampen sa han «I make him fly», ler Mol.

Møter Latvia

Mol og Sørum hadde kun spilt kveldskamper før kvartfinalen, men onsdagens oppgjør ble spilt så tidlig som klokken ni om morgenen.

Gradestokken i Shiokaze Park hadde likevel rukket å runde 30 grader da kampen var i gang, men varmen og luftfuktigheten så ikke ut til å prege Norge.

Leshukov og Semenov hevet seg imidlertid i det andre settet, og sikret 17-16 og ledelse i en svak norsk periode.

Da valgte Mol og Sørum å ta en time out, og Sørum svarte med å smashe inn 17-17 til Semenovs store frustrasjon.

De to lagene fulgte hverandre helt til døra i det andre settet, men en svært svak smash fra Semenov sendte Norge opp i 19-18.

Den ledelsen ga de aldri fra seg, og en fantastisk smash fra Sørum sikret norsk semifinaleplass.

Nå venter Latvia i semifinalen. Martins Plavins og Edgars Tocs slo noe overraskende ut den brasilianske duoen Alison Cerutti/Alvaro Morais Filho, og møter Mol og Sørum til kveldskamp allerede torsdag.