RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Semenya beholder gullet

Sist oppdatert:
Frikjent for juks etter omfattende testing, men resultatet forblir hemmelig.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bestemte torsdag at den sørafrikanske løperen Caster Semenya kan beholde gullmedaljen hun vant i VM i Berlin, skriver Reuters.

Omfattende testing
18-årige Semenya, som vant kvinnenes 800 meter, har både i forkant og i etterkant av mesterskapet blitt testet for å kunne fastslå at hun virkelig er en kvinne. Det mannlige utseendet, kombinert med en meget overraskende seier, bidro til at hun ble mistenkt for juks.

Det er blitt bestemt at hun i tillegg til gullmedaljen, også beholder tittelen og prispengene siden hun ikke bevisst har gjort noe galt. Det er også bestemt at det ikke skal offentliggjøres noen detaljer om resultatet av kjønnstestingen.

Kan legge opp
Det er fremdeles uvisst om Semenya likevel vil fortsette sin aktive karriere.

Sør-Afrika ville også ha en unnskyldning fra IAAF for måten Semenya-saken har blitt behandlet, og for at det har blitt en ryktestorm rundt løperens helsetilstand.

Australias Daily Telegraph skal tidligere ha sitert en kilde på at Semenya var hermafroditt, med både kvinnelige og mannlige kjønnsorganer. Dette har ikke blitt bekreftet av IAAF.

Semenyas familie har gått ut i aviser og media og fortalt at hun er en kvinne.

Uansett hva som står i rapporten, er hun likevel kvinnenes verdensmester på 800 meter.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere