PARAGUAY - SPANIA 0-1:

De har vært skyhøye favoritter til å ta VM-tittelen helt siden de vant EM for to år siden. Men VM har ikke vært noen parademarsj for det spanske landslaget, med tap i åpningskampen og en del knepne seire har ikke Spania gjort mer enn det absolutt nødvendige for å ta seg videre.

Lørdag vant de imidlertid mot et hardtkjempende Paraguay i kvartfinalen og sikret seg innpass blant de fire beste i VM.

- Vi er blant de fire siste lagene som er igjen. Det er et flott øyeblikk for spansk fotball, sa trener Vicente Del Bosque.

Men tro ikke at spanjolene nå er fornøyd med innsatsen i Sør-Afrika. Cesc Fabregas legger ikke skjul på at semifinaleplassen betyr lite dersom de ikke tar seg til finalen.

- Det føles godt, men vi har ikke oppnådd noe ennå. Semifinalen betyr ingenting om vi ikke går til finalen. Vi er glade, det var en vanskelig kamp, men vi ønsker å forbedre oss og komme oss til finalen, sier Fabregas til BBC.

Det blir ingen enkel oppgave. I semifinalen venter nemlig et brennhett tysk lag, som har feid storheter som England og Argentina av banen på sin vei mot semifinalen.

- Blir en tøff kamp
Og Fabregas vet at Tyskland kan bli en lei nøtt å knekke.

- Vi så Tyskland mot Argentina og de spilte virkelig godt. Vi vet det blir en tøff kamp, de er et av de beste lagene her. Vi må være positive og gjøre vårt beste for å slå dem.

Og Spanias beste har man fortsatt tilgode å se i Sør-Afrika. I EM for to år siden kunne det virke som om spanjolene endelig hadde funnet nøkkelen til å balanser ballbesittende fotball med dødelig effektivitet. Men i VM har de slitt med å finne tilbake til den samme oppskriften.

En David Villa i storslag har imidlertid gjort opp for manglene ved lagspillet til Spania. Mot Paraguay var det nok en gang Villa som ble tungen på vektskålen, da han scoret snaue ti minutter før full tid.

Og landslagssjef Del Bosque innrømmer at Spania ikke var på sitt beste i kvartfinalen.

- Vi var ikke så komfortable med ballbesittelse som i andre kamper og det er viktig å være komfortabel. Vi spilte ikke godt fordi vi ikke fikk nok fatt i ballen, sier den spanske landslagssjefen.

- Spiller fantastisk
Og skal de slå Tyskland i semifinalen må nok Spania finne tilbake til noe av sitt beste. For spanjolene er klare over at de møter det laget som er i best slag under mesterskapet. Det erkjente Del Bosque etter kvartfinalen, og midtbanspiller Andres Iniesta støtter sjefen.

- I tillegg til resultatene, spiller tyskerne fantastisk, så motivasjonen deres må være stor, sier Iniesta. Han tror på en underholdende kamp.

- Det blir en kamp mellom to rivaler som liker å ha ballen og jeg tror det blir et vakkert oppgjør.

Og rivaliseringen er nok sterk. Da Spania vant VM i Sveits og Østerrike, var det nettopp Tyskland som ble beseiret i finalen. Motivasjonen for å revansjere det tapet er nok stor.

Semifinalen spilles onsdag 7.juli.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!